Orchestra “Valahia” , condusă de prof. Virgil Peţanca , invitată să concerteze într-o serie de spectacole în străinătate

0
279

Virgil-Petanca După mai multe apariţii în spectacole eveniment cu Orchestra „Valahia”, pe mai multe scene din Capitală şi din ţară, profesorul Virgil Peţeanca, directorul Centrului Cultural  “Ion Vinea” din Giurgiu , trăieşte în ultimile luni satisfacţia recunoaşterii valorii şi talentului  echipei de instrumentişti cu care lucrează , mai mulţi producători din străinătate fiind interesaţi de prestaţiile orchestrei giurgiuvene  pentru mai multe concerte în străinătate.

După câteva concerte pe scena Ateneului Român, a unui spectacol de excepţie cu cel mai faimos cor bărbăresc din Europa, Corul Armatei Roşii din Rusia, orchestra pe care profesorul Peţanca o dirijează a concertat recent alături de un mare muzician ,  considerat cel mai înzestrat  violonist al lumii, este vorba de Nigel Kennedy.

Ecourile acestor concerte, dar mai ales evoluţiile orchestrei “Valahia” au făcut ca tot mai mulţi producători din străinătate să dorească încheierea unor contracte pentru susţinerea de spectacole . Ultima invitaţie însă  este fabuloasă şi poate aduce atât orchestrei cât şi oraşului nostru o imagine fabuloasă. Profesorul Peţanca însuşi  explică în imaginile alăturate despre ce este vorba . 

(Jurnal)