Oglinda retrovizoare este o oglindă amplasată pe partea exterioară a vehiculelor cu motor cu scopul de a ajuta șoferul să vadă regiunile din spatele și din lateralele vehiculului, în afara vederii periferice a șoferului.

0
217

Funcționarea oglinzilor retrovizoare:

Pentru a obține o vedere mai amplă fără a avansa, constructorii de automobile pun o suprafață convexă pe partea călătorului în afara reflectorului. Aceste oglinzi oarecum curbate reflectă lumina astfel încât vă arată o cantitate mai mare din ceea ce vă înconjoară decât ar face-o o sticlă nivelată. Oglinda retrovizoare ar trebui să vă arate vederea completă pe geamul din spate, nu pe bancheta din spate, și să fie calculată astfel încât să se vadă între punctele de sprijin de o parte și de alta a geamului din spate.

În momentul în care acum este momentul potrivit pentru a schimba oglinda retrovizoare:

Semnele unei oglinzi retrovizoare proaste:

  • Este crăpată sau ruptă. În cazul în care oglinda retrovizoare are fisuri semnificative, s-a desprins de pivoți sau nu poate fi schimbată, este foarte posibil să fie o ocazie ideală pentru a o înlocui.
  • Este pătată sau nu poate fi curățată
  • Funcția de atenuare a luminii nu funcționează.
  • Lipsește.
  • Un semn evident că oglinda dvs. ar trebui să fie înlocuită este să presupunem că sticla oglinzii este spartă sau ciobită. O oglindă compromisă va oglindi o imagine deformată, punând serios în pericol securitatea dumneavoastră, notează Ruelas.

 

Poza oglinzii retrovizoare luată de pe autopieseonline24.ro

 

În cazul în care nu vă mai puteți schimba niciodată oglinzile laterale, este ocazia ideală pentru o ieșire la specialist.

Instrucțiuni pentru a suplini camera retrovizoare:

Sistemul de retrovizoare reflectat în vehiculul dvs. este o caracteristică de securitate semnificativă pe care mulți dintre noi o subestimează. Fie că este vorba de copii sau de trafic, oglinzile retrovizoare ne ajută să fim atenți la ceea ce se află în spatele nostru.

Sursa unei oglinzi de înlocuire

În general, nu puteți înlocui doar sticla oglinzii, ci trebuie să înlocuiți întreaga unitate. Presupunând că oglinda dvs. utilizează sticlă cu auto diminuare sau inovație electrocromatica, căutați o piesă de schimb OEM de la vânzătorul de vehicule din apropiere. În cazul în care vehiculul dvs. nu utilizează această inovație, majoritatea oglinzilor retrovizoare convenționale sunt viabile cu diverse mărci și modele.

Eliminați oglinda veche

Aplicați o mică bucată de bandă adezivă pe partea exterioară a sticlei pentru a verifica prima zonă de montare.

Eliminați oglinda de pe echipamentul montat pe sticlă – căutați un șurub pentru a o elimina sau o inchizatoare pentru a o glisa.

Pregătiți suprafața

Eliminați adezivul vechi cu un oțel extrem de ascuțit și cu un detergent pentru sticlă sau un lichid de curățat; aveți grijă să nu zgâriați sticla. Curățați suprafața cu o cârpă și un detergent pentru sticlă și lăsați-o să se usuce înainte de a continua.

Introduceți oglinda:

Aplicați pastă pe echipamentul de montare a oglinzii, nu doar pe parbriz. Utilizați banda pe care ați pus-o pe partea exterioară a parbrizului pentru a depista prima zonă de montare și introduceți suportul oglinzii.