Obişnuiţi să aruncaţi gunoiul la întâmplare sau nu nimeriţi de fiecare dată tomberonul? Gândiţi-vă de două ori înainte să mai faceţi acest lucru, căci Direcția Poliției Locale Giurgiu ia măsuri împotriva cetățenilor care nu respectă curățenia, aruncând gunoaiele la întâmplare.

În urma numeroaselor sesizări primite din partea cetățenilor cu privire la gunoaiele aruncate pe Strada Gării, Direcția Poliției Locale Giurgiu va acționa în această zonă, conform unui Plan de acțiune special întocmit, în perioada 19 – 29 august 2021, luând măsuri legale împotriva cetățenilor care nu respectă curățenia, aruncând gunoaie (hârtii, ambalaje, doze și sticle goale etc).

„Menționăm că Poliția Locală a efectuat verificări la agenții economici din zonă, cu privire la deținerea contractelor de salubritate cu operatorul local și cu privire la respectarea prevederilor legale privind obligațiile și răspunderile agenților economici, privind menținerea curățeniei pe domeniul public.

Societatea care desfășoară activitate economică de alimentație publică în zonă a fost sancționată contravențional conform HCLM nr. 229/2021, art. 12, lit. h, cu amendă în valoare de 1000 lei, pentru nerespectarea obligației de asigurarea curățeniei pe trotuarul adiacent punctului de lucru.

Împreună cu operatorul local de salubritate, s-a luat măsura de suplimentare a coșurilor de gunoi în zonă, acest lucru rămânând în sarcina agentului economic sancționat.

Rugăm cetățenii municipiului Giurgiu să apeleze Dispeceratul Poliției Locale Giurgiu pentru orice fapte care contravin legislației în vigoare, la numerele de telefon: 0246274668 și 0372735331.” – comunică Poliția Locală Giurgiu.

Sugerăm Poliției Locale în scopul stârpirii acestui fenomen, montarea de camere de supraveghere în toate zonele cu probleme. Astfel, îi pot  prinde mai ușor pe cei care aruncă deşeuri în altă parte decât în locurile special amenajate și sancționa cu amenzi care să-i lecuiască de aruncatul la întâmplare a gunoiului. În plus, cei prinşi pot fi obligaţi să cureţe și locul unde au aruncat gunoiul.

(Jurnal)