Așa cum bine știm la bâlciul ocazionat de Sărbătoarea Sfintei Fecioare Maria au participat un număr mare de giurgiuveni.  În noua locație aleasă, adiacentă Parcului Tineretului de lângă Hotelul ”Steaua Dunării” giurgiuvenii au fost invitați la spectacole în aer liber, iar pentru copii, organizatorii au amenajat și un parc de distracții.

De buna organizare a acestui eveniment s-a ocupat în regim integrat Poliția Locală Giurgiu, Poliția municipiului Giurgiu și Jandarmeria Giurgiu.

Poliția Locală Giurgiu a avut printre altele și rolul de a fluidiza traficul în zona desfășurării bâlciului și de a restricționa traficul în orele de vârf.

Supra aglomerarea traficului din zona evenimentului, mai ales că desfășurarea acestuia a fost adiacentă Șoselei de Centură a municipiului Giurgiu, a fost principala problemă pe care au întâmpinat-o polițiștii locali.

Mihaiță Penciu, director adjunct al Poliției Locale Giurgiu ne-a spus că: „au fost date un număr de 12 sancțiuni contravenționale în domeniul comercial către diverse persoane fizice care desfășurau activități comerciale neautorizate.

Tot Poliția Locală Giurgiu a aplicat un număr de 3 sancțiuni la regimul circulației rutiere pentru încălcarea unor norme la regimul circulaţiei.”

(Jurnal)