Ca urmare a numeroaselor sesizări primite din partea cetățenilor cu privire la gunoaiele aruncate pe Strada Gării, Direcția Poliției Locale Giurgiu va acționa în această zonă, conform unui Plan de acțiune special întocmit, în perioada 19 – 29.08.2021, luând măsuri legale împotriva cetățenilor care nu respectă curățenia, aruncând gunoaie (hârtii, ambalaje, doze și sticle goale etc.).

     Menționăm că Poliția Locală a efectuat verificări la agenții economici din zonă, cu privire la deținerea contractelor de salubritate cu operatorul local și cu privire la respectarea prevederilor legale privind obligațiile și răspunderii agenților economici, privind menținerea curățeniei pe domeniul public, a fost sancționată contravențional societatea care desfășoară activitate economică de alimentație publică în zonă, conform HCLM nr. 229/2021, art. 12, lit. h, cu amendă în valoare de 1000 lei, pentru nerespectarea obligației de asigurarea curățeniei pe trotuarul adiacent punctului de lucru.

Împreună cu operatorul local de salubritate, s-a luat măsura de suplimentare a coșurilor de gunoi în zonă, acest lucru rămânând în sarcina agentului economic sancționat.

          Dispeceratul Poliției Locale Giurgiu face un apel prin intermediul cotidianului nostru  către  cetățenii municipiului Giurgiu să apeleze în cazul oricărei fapte care contravine legislației în vigoare, la numerele de telefon: 0246274668 și 0372735331.

(Jurnal)