Comuna Clejani, în ciuda unor scandaluri  iscate și întreținute de câteva familii din localitate, este o regiune cu oameni așezați  și gospodari,  după cum ne spunea primarul Florin Nidelea. În ciuda greutăților financiare inerente unei primării de comună, Florin Nidelea a reușit de-a lungul ultimilor ani să acceseze mai multe  proiecte care au  micșorat vizibil discrepanțele dintre sat și oraș. Școli, grădinițe, drumuri asfaltate, o sală de sport de tip occidental, o rețea modernă de iluminat public ce urmează a fi curând implementată  și multe altele au schimbat de le o zi la alta, radical, nivelul de viață al clejănenilor după cum ei înșiși ne mărturiseau în dialogul avut .

Micile  incidente din ultima vreme au fost din fericire bine gestionate de autorită, mai ales  datorită sistemului de camere de luat vederi instalat la nivelul comunei, ne spunea primarul Nidelea. Dar asta nu l-a împiedicat să viseze la proiecte de înzestrare a comunei cu gaze, și la cele necesare comunității pe care o conduce, în dobândirea unui trai decent.  

Pentru cei ce cunosc mai puțin zona , comuna Clejani este alcătuită din satele  Clejani, Podu Doamnei, Neajlov și Sterea. Deși o parte dintre locuitorii localității au plecat să lucreze în străinătate populația comunei numără încă circa 3.800 de locuitori (la ultimul recensământ) .

Aşezarea este cunoscută me spunea edilul, mai ales prin harul artistic al locuitorilor, lăutari din generație în generație. De aici au plecat ani de-a rândul instrumentiști de prestigiu , dar și voci  de excepție care au dus faima comunei peste mări și țări – ne mai spunea primarul Florin Nidelea.  

(Jurnal)