Problema câinilor vagabonzi a început să fie din ce în ce mai des întâlnită în ultima perioadă. Vedem la știri tot felul de incidente în care adulți sau chiar copii sunt mușcați și agresați de astfel de câini.

Nu putem spune că e vina bietelor animale. Comportamentul agresiv pe care îl au a fost inspirat tot de la oamenii necruțători care au fost la rândul lor, agresivi cu animalele. Astfel, acest lucru vine mai mult ca un instinct de apărare și animalele rănesc de multe ori copii și adulți nevinovați.

Dar de ce există atât de mulți câini fără stăpân și cine este responsabil de asta? Firește că și autoritățile locale au partea lor de vină însă cea mai mare vină este tot, a oamenilor. Cu toții am fost martori măcar o dată la bine-cunoscutele „mașini fantomă” care opresc în diverse locuri și lasă foarte mulți căței în urmă. Cu ce sunt de vină bietele animale aici? Cu ce sunt ele de vină că sunt părăsite și lăsate să se descurce pe cont propriu?

Sterilizarea acestora poate fi o soluție, însă majoritatea oamenilor din zonele rurale ignoră acest aspect și se descotorosesc de pui în astfel de moduri.

Problema gravă apare atunci când câinii vagabonzi sunt în număr destul de mare și într-o zonă destul de populată, ca de pildă parcurile de joacă pentru copii. Acestea, în loc să fie o metodă de distracție și relaxare pentru cei mici, devin adevărate zone amenințătoare, pline de câini vagabonzi care i-ar putea permanent ataca.

Sunt și foarte mulți câini care locuiesc în preajma blocurilor pentru că sunt hrăniți de oamenii de acolo și poate fi destul de periculos pentru tine să încerci să pătrunzi noaptea în bloc. Iar dacă autoritățile nu iau nicio măsură, ce s-ar putea face?

Noi recomandăm utilizarea unui dispozitiv portabil împotriva câinilor.

Aparatul cu ultrasunete împotriva câinilor SpaceDog II 70590, este soluția perfectă în cazul în care te confrunți cu astfel de situații.

Acesta este un dispozitiv mobil, se alimentează cu ajutorul unei baterii de 9V și este foarte eficient împotriva câinilor vagabonzi. Poate fi utilizat de persoanele care doresc să fie protejate de atacurile câinilor agresivi.

Acestea generează un semnal care este deranjant pentru câini, și le provoacă un disconfort auditiv ce îi va face să părăsească zona protejată. În plus, acest aparat mai generează și o lumină orbitoare care alungă animalele și poate fi folosit și pe post de lanternă.

Ca specificații, acesta are nevoie de un acumulator: baterie 1 x 9 V DC, o frecventa: de la 24kHz pana 49kHz( câini/ pisici), +/- 10%,  nivelul de zgomot: până la 80dB, raza de acțiune: 6m, accesorii: lanterna, adecvat:  interior/ exterior, culoare: negru, material: plastic robust, greutate:  105 g, diametru:  48 mm, lungime:  146 mm, temperatura de funcționare:  -20 la +50 °C.

Cu un astfel de aparat portabil, mereu la îndemână nu va  mai trebui să-ți faci griji că tu sau copiii tăi veți fi atacați de animale ale străzii. Pentru că siguranța e pe primul loc, iar site-ul fără-dăunători te ajută în acest sens!