O tânără din Giurgiu, director județean la Consiliul Tineretului din România

0
1406

Consiliul Tineretului din România (CTR), federația ce reprezintă tinerii și organizațiile de și pentru tineret din România atât la nivel național, cât și internațional, anunță numirea în poziția de director județean al Consiliului Tineretului din România pe tânăra Valentina Ciobanu.

Valentina este din Giurgiu și are o experiență de trei ani în mișcarea de tineret și a ales să se înscrie pentru poziția de director județean CTR pentru că își dorește să reprezinte tinerii din Giurgiu și să facă vocea acestora auzită la nivel național.

CTR reprezintă tinerii și organizațiile de tineret din România în procesele decizionale de la nivel național și internațional și susține participarea lor directă în aceste procese și în cele de nivel local și instituțional/organizațional, precum și creșterea capacității tinerilor și a organizațiilor lor de a influența comunitățile în care trăiesc prin instrumente legale, influențarea proceselor decizionale, lucru cu tinerii, asociere în organizații neguvernamentale, sindicate și partide politice, și dezvoltarea de afaceri.

Până în prezent, Valentina a fost responsabilă de identificarea principalelor probleme ale tinerilor de la nivelul județului Giurgiu.

„În contextul actualei situații epidemiologice provocate de pandemia produsă de infecția cu virusul SARS-CoV-2, o mare parte din principalele probleme deja cunoscute ale tinerilor se prezintă într-o formă acutizată, ce nu mai poate suferi o continuă amânare. 

Consiliul Tineretului din România atrage atenția asupra necesității unei abordări sistematice cu privire la tineri din partea Guvernului României. Precaritatea vieții acestora poate conduce la consecințe grave la nivel național pe termen mediu și lung, mai ales în contextul în care ne confruntăm cu grave probleme de ordin demografic”, se precizează într-un comunicat transmis de Consiliul Tineretului din România, entitate ce a propus, de altfel, un plan în 10 puncte pentru o eventuală redresare a economiei.

(Jurnal)