Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au descoperit aproximativ 600 de articole textile, susceptibile a fi contrafăcute, pe care trei cetățeni români au încercat să le introducă ilegal în țară.

La sfârşitul săptămânii trecute, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au desfăşurat acțiuni specifice pe linia combaterii traficului cu produse contrafăcute, fiind selectate pentru control mai multe mijloace de transport.

Cu ocazia verificărilor amănunțite efectuate, polițiștii de frontieră au descoperit, în compartimentele destinate bagajelor a trei autocare, cantitatea totală de 589 articole textile, bunuri inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

La cercetări, polițiștii de frontieră au stabilit că posesorii bunurilor sunt trei cetățeni români, cu vârste cuprinse între 36 și 51 de ani. Aceștia au declarat că au achiziționat bunurile din Turcia, nu dețineau documente de proveniență pentru acestea și nu aveau cunoştinţă despre faptul că ar fi fost susceptibile a fi contrafăcute.

Bunurile, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă se ridică la suma totală de 90.900 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ”punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare” faptă prevăzută şi pedepsită de art. 90, alin.1, lit. b din Legea 84/1998, cu modificările și completările ulterioare, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun.

Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au descoperit, ascunsă în portbagajul unei mașini, în spațiul destinat roții de rezervă, cantitatea de 3,160 kg de tutun vrac.   

La sfârşitul săptămânii trecute, în jurul orei 13.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat, pe sensul de intrare în țară, cetățeanul bulgar K.I., în vârstă de 39 de ani, la volanul unui autoturism marca Seat.

Cu ocazia controlului de frontieră, echipa de control comună, formată din polițiști de frontieră români și bulgari, a descoperit în portbagajul autovehiculului, în spațiul destinat roții de rezervă, o cutie de carton cu 79 de pungi ce conțineau tutun vrac tocat.

În urma cântăririi, a rezultat cantitatea de 3,160 kg, cu privire la care persoana în cauză a declarat că l-a achiziționat din Bulgaria și îl transporta în Germania pentru comercializare.

Polițiștii de frontieră au procedat la întocmirea actelor premergătoare pentru săvârșirea infracțiunii de deținere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal a peste 1 kg de tutun de fumat, iar cantitatea de tutun în valoare de 4.900 lei a fost reținută în vederea continuării cercetărilor.