mai-multi-traficanti-de-migranti-prinsi-in-flagrant-la-frontiera-romaniei-cu-republica-moldova-129085Operaţiune de amploare, joi dimineaţă (25 august 2016), la Arad, când poliţişti de frontieră, ofițeri DGA şi procurori DIICOT au reuşit să anihileze o reţea de traficanţi de migranţi în care erau implicaţi și poliţişti de frontieră. 

 Un poliţist de frontieră, un fost agent al Poliţiei de Frontieră şi un angajat al Direcţiei Generale Anticorupţie, au fost acuzaţi că au sprijinit traficul de migranţi, fiind totuși lăsaţi liberi după ore bune de audieri. Ei vor fi cercetaţi sub control judiciar.

Reţeaua era foarte bine organizată şi coordonată de la mii de kilometri de un cetăţean israelian din Palestina. Acesta se ocupa de racolarea transfugilor afro-asiatici veniţi din Turcia prin Bulgaria (n.n- probabil și prin  frontiera Giurgiu),  în România.

De aici erau preluaţi de un turc, care se ocupa de transportul migranţilor la Arad şi de racolarea altora din centrele pentru refugiaţi. De aici, o femeie se ocupa de trecerea transfugilor în Ungaria şi mai departe în vestul Europei. Gruparea beneficia de sprijinul a doi poliţişti de frontieră, care făceau pe antemergătorii maşinilor care transportau migranţi şi asigurau trecerea lor peste graniţă în Ungaria.

Ancheta DIICOT a început în 2011, însă investigaţiile au fost oprite pentru că femeia şi complicii au fost prinşi în Ungaria cu un grup de migranţi şi condamnaţi. De puţin timp s-au întors în ţară, după ce şi-au ispăşit pedeapsa şi au fost eliberaţi.

 (Jurnal)

 

 

1 COMENTARIU