Jurnalul satelor. Prioritățile primarului comunei Slobozia: școala și proiectele  de canalizare și de asfaltare a drumurilor, în totalitatea lor

0
76

florin-gheonu-slobozia1-1024x718Foto: Florin Iulian Gheonu –  primarul comunei Slobozia 

      Odată cu apropierea toamnei primăriile județului urgentează la rândul lor lucrările, știind că în sezonul rece multe din acestea  se întrerupe. Poposind în comuna Slobozia am stat de vorbă cu primarul Gheonu Florin care a dorit să ne vorbească de ultima sa investiție, un parc pe care cetățenii localității l-au primit cu mare entuziasm.  Suntem în etapa de finalizare la școala comunei – ne spunea primarul Gheonu.

Curtea școlii împreună cu micile reparații înainte de începutul noului an școlar este prioritatea noastră la acest moment…Mai ales că, așa cum știți, anul acesta școala se va deschide mai devreme, din data de 12 septembrie. Am fost nevoiți să tăiem niște copaci în care ciorile își făcuseră cuib și sub care nu mai putea fi păstrată curățenia. Întrebat despre Căminul Cultural la care lucrările au fost începute încă de la primele luni ale acestui an, primarul comunei Slobozia ne spunea că din lipsă de fonduri refacerea lui a fost amânată și că pentru a deveni funcțional ar fi nevoie de mai multe fonduri...Promisiuni sunt multe, dar deocamdată nimic cert…Investitorii deocamdată nu dau năvală așa că ne mulțumim cu ce avem , adică cu mai nimic – ne mai spunea primarul Gheonu cu o anume resemnare în glas.

Vorbindu-ne despre proiectele pe care toți cetățenii comunei le așteaptă, acesta ne spunea: Lucrăm la o serie de proiecte, extinderea canalizării este una din lucrările la care insistăm , cât timp vremea de afară ne va mai permite. Mai sunt 2,3 km de canalizare de terminat…Din păcate nu depinde de noi, ci de banii pe care îi avem la dispoziție  și de executantul lucrării . Deocamdată se lucrează la proiect la măsurătorile topo și multe altele… Documentația este stufoasă și cere timp…Marea lucrare la care însă visăm cu toții de mai multă vreme este asfaltarea tuturor drumurilor din Slobozia. Aproximativ 10 kilometri …

 Vorbind despre forța de muncă a coumnei primarul își manifesta  îngrijorarea față de  refuzul unora dintre cei ce primesc ajutor social de la Primărie, care se folosesc de orice tertip pentru a avita munca. Avem o mare problemă cu ei…am tot selectat  din dosare, dar degeaba. Vom vedea câți mai rămân dintre ei, căci mulți nu îndeplinesc condițiile impuse de lege. Primarul confirma totodată ceea ce acuză tot mai mulți primari de comune în ultima perioadă , și anume faptul că persoanele sprijinite social vin cu tot felul de scuze, văitându-se că sunt bolnavi, iar seara  îi întâlnești la cârciumile din sat, cei mai mulți dintre aceștia  fiind de naționalitate romă.

(T. Florian)