Vineri seara, cu o zi mai devreme decât era anunțat oficial, s-au afișat, pe site-ul bacalaureat.edu.ro, rezultatele sesiunii august 2018 a examenului de bacalaureat. Din nou, pentru județul Giurgiu, cel puțin, examenul maturității a însemnat o piedică greu de trecut de absolvenții claselor a XII-a, fie că au fost promoția 2018, fie că au fost promoții anterioare.

Astfel, conform rezultatelor afișate pe site-ul amintit, la Giurgiu, în sesiunea august, au fost înscriși un număr de 705 candidați, dintre care 5 au fost eliminați iar alți 155 au preferat să nu se mai prezinte la examen. Chiar și așa, doar 87 de candidați au putut obține media de cel puțin 6, cea care le asigură calificativul „admis”. Cea mai mare notă, 7,55, a fost obținută de Carmen Alexandra Ion, absolventă a Liceului Tehnologic „Tiu Dumitrescu” din Mihăilești.

Astăzi, 1 septembrie, timp de patru ore, între 12,00 și 16,00, cei nemulțumiți de note pot depune contestații, urmând ca rezultatele finale să fie afișate, conform calendarului, joi, 6 septembrie.

(Jurnal)