O nouă povară pentru şoferi! Pentru ce ar putea trece, din nou, pe la școală, la fiecare trei ani…

0
206

Ca răspuns la tragediile ce au avut loc pe şoselele României în ultimele zile, liderul Pro România, Victor Ponta, a anunțat, luni, că va depune un proiect de lege care să vină ca o soluţie de tratare a cauzei, nu a efectelor, cum s-a întâmplat până acum. Astfel, acesta preciza că va depune un proiect de lege prin care posesorii de permis auto să participe, o dată la trei ani, la un curs de conducere defensivă, cheltuielile cu acest curs urmând a fi deduse fiscal.

„Sunt lucruri mult mai importante care se întâmplă în ţară şi cred că trebuie să avem şi soluţii la aceste tragedii care se întâmplă în fiecare zi legat de accidentele rutiere. Am vorbit cu nişte profesionişti, nişte oameni din domeniu cu care mai discutasem şi înainte şi nu am reuşit să ajungem la o formă finală a unui proiect. Acum există un proiect prin care, practic, cei cinci milioane de deţinători de permise de conducere să poată, o dată la trei ani, să participe la un curs de conducere defensivă, pentru că noi tratăm efectul în loc să tratăm cauza, scoatem poliţişti pe stradă care dau amenzi şi se întâmplă accidente”, a precizat Ponta.

El a spus că anul trecut, 1.867 de români şi-au pierdut viaţa în accidente, 8.181 au fost răniţi grav, iar 24.000 au fost răniţi uşor. 

La nivelul județului nostru, conform informațiilor transmise de Inspectoratul de Poliție Județean Giurgiu, au fost înregistrate un număr de 425 de accidente, dintre care 70 au fost catalogate drept „grave”. Din aceste 70 de accidente, au rezultat 21 de morți, 54 de răniți grav și 34 de răniți ușor. Din restul de 355 de accidente ușoare, au rezultat 446 de răniți ușor.

(Jurnal)