O femeie l-a contactat pe jurnalistul România TV Rocco Xavi şi i-a povestit că a fost martoră la trecerea frauduloasă a zeci de fete în Bulgaria.

Femeia l-a contactat telefonic pe jurnalistul România TV şi i-a relatat că a lucrat la o firmă de transport din 2013 până în 2017, calitate în care a văzut cum şoferii de TIR ascundeau fete în compartimentul pentru somn, iar poliţiştii efectuau doar o căutare superficială, în urma căreia nu găseau nimic în neregulă.

În fapt, martora are bănuieli că şoferii, dacă nu chiar şi patronul turc al firmei, ar avea un aranjament cu poliţiştii, mai ales că a declarat că a văzut când sume de bani erau înmânate poliţiştilor odată cu paşapoartele, practică cunoscută şi extrem de răspândită.

Femeia a povestit chiar un episod în care o minoră a fost trecută graniţa fără ca poliţiştii să o depisteze, fata mergând până în Grecia, probabil pentru a se prostitua, după spusele martorei.

Referitor la aspectele prezentate, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu, agent șef adjunct de poliție Alina Cocoru, a precizat, pentru „Jurnal giurgiuvean”:

Referitor la aspectele semnalate în spaţiul public acestea sunt de competenţa DIICOT, respectiv de cea a DGA, cea din urmă fiind autoritatea învestită prin OUG nr. 120/2005 să cerceteze faptele de corupţie săvârşite de către angajaţii MAI şi să soluţioneze sesizările cetăţenilor, referitoare la  astfel de fapte.

Potrivit competenţelor, Poliţia de Frontieră Română sprijină autorităţile competente în verificarea aspectelor semnalate în spaţiul public.

Totodată, în ceea ce priveşte minorii cetăţeni români, precizăm faptul că la momentul prezentării acestora în punctele de trecere a frontierei, personalul instituției noastre aplică o procedură clară ce derivă din legislaţia naţională, care reglementează condiţiile în care cetățenii români minori pot să iasă din ţară”.

(Jurnal)