caricaturaUn  giurgiuvean de vreo 83 de ani, locatar la  bloc, are mari probleme cu…toată lumea! Cu vecinii, cu Asociația de proprietari…chiar și cu ANAF-ul, după cum ne relatau niște vecini de-ai acestuia, ce cunosc foarte bine personajul! Motivul este unul simplu: toți complotează și „procedează pe motiv de implicare criminală, comenzi criminale împotriva unui om care nu se aseamănă cu aceștia”,  ca să cităm exact  din plângerile pe care bătrânul  le-a depus pe la tot felul de instituții.

Pe scurt, povestea omului stă cam așa: bătrânul își acuză un vecin care ar avea  „intenții criminale”,  că ar fi demolat , cităm: „nelegal în apartamentul acestuia hornul de ventilație ca să mă omoare”, un „act criminal ce datează de 17 ani!”, făcut de „individ și colaboratori cu care se aseamnă din primărie, poliție, prefectură, etc  mai mult este condamnat subsemnatul că am reclamat dreptul la viață”

În memoriile trimise peste tot (Poliția Municipiului Giurgiu, Poliția Județeană, conducerii Judecătoriei – „ca instituție”, „personal conducerii Judecătoriei Giurgiu”), omul nostru cere, nici mai mult, nici mai puțin, decât despăgubiri de 1.000.000 (UN MILION!!!) de lei! Bani pe care ar trebui să îi plătească…Primăria Municipiului Giurgiu! De ce   Primăria, nu am înțeles, dar omul  pare a ne explica faptul că acești bani i-ar fi de ajuns pentru a-i rezolva oarece probleme financiare cât și pentru a-i ”repera” onoarea sa de familist:

„Fiind probleme deosebite cu care mă confrunt subsemnatul se inpune de aplicat pedepse mă refer și la despăgubiri materiale și morale în valoare de 1.000.000 lei din partea Primăriei Gr și sancțiuni penale pentru acei vinovați de problemele subsemnatzului un om la 83 de ani și care nu agreșit cu nimic”.

N.Red. – Textele citate sunt reproduse cu grafia folosită în plângerile pensionarului giurgiuvean. 

(Jurnal)