f0e15ba3f016dfe7bc7802a821c4f06b_MInspectoratul pentru Situații de Urgență ”Vlașca” Giurgiu ne-a informat, la solicitarea scrisă a publicației noastre, că în ultima perioadă au fost desfășurate o serie de controale de prevenire a incendiilor în obiectivele cu aglomerări de persoane din județul nostru, vizate fiind în special cluburile și discotecile.

Inspectorul-șef al instituției, colonel Emil Apostol, ne-a mai precizat că în situația în care au fost constatate nereguli la normele specifice de apărare împotriva incendiilor, au fost luate măsuri de sancționare contravențională. 

O astfel de măsură a constat în aplicarea unei amenzi în valoare de 2500 de lei unei societăți comerciale din comuna Prundu, deoarece administratorul nu a realizat normele generale de apărare împotriva incendiilor, iar instalația electrică nu a fost verificată periodic de personal autorizat. De asemenea, în perioada 25-29.01.2017, pe teritoriul județului Giurgiu au fost efectuate, pe timpul nopții, 23 de verificări inopinate, prin rotație, la cluburi și discoteci, dintre care 18 au fost găsite închise, iar 5 deschise. Au fost întocmite documentele de control pentru cele 5 obiective și au fost aplicate 10 sancțiuni contravenționale principale, dintre care 4 amenzi și 6 avertismente.

Reprezentanții ISU Giurgiu mai spun că astfel de controale vor continua zilnic în perioada următoare.

Subliniem, pe această cale – dacă mai era nevoie – importanța și necesitatea unor astfel de controale în locațiile aglomerate care, din neglijența sau chiar inconștiența celor care le gestionează, pot genera adevărate tragedii, asemănătoare celor de la Cluburile #”Colectiv” sau mai recent,  Bamboo”, chiar dacă cel din urmă s-a soldat doar cu pagube materiale. Avem încredere însă în competența personalului ISU Giurgiu pentru care, cu certitudine, prioritate sunt viața și siguranța cetățenilor, nu doar în ”teorie”, ci, mai ales, în practică.

(Jurnal)

 

1 COMENTARIU