Broasca din fabula lui La Fontaine și-a găsit corespondent în realitate: o publicație on-line locală care titra, cu circa o oră în urmă, că la casieriile AND din Vama Giurgiu nu s-ar mai lucra, din lipsa alimentării cu energie electrică, iar cozile de autovehicule s-ar întinde, deja, pe mulți kilometri.

Contactat telefonic, purtătorul de cuvânt al E-Distribuție Muntenia, Sergiu Ion, a precizat, pentru „Jurnal giurgiuvean”:

„Este vorba, într-adevăr, despre o întrerupere în alimentarea cu energie electrică a punctului AND din Vama Giurgiu, dar a fost vorba, după cum mi s-a comunicat de către colegii din Giurgiu, despre o întrerupere de cinci minute, pe una dintre fazele de alimentare. Nu văd cum în doar cinci minute să se fi format acea coadă despre care se vorbește, dar, pe de altă parte, normal ar fi fost să existe, acolo, un generator care să fie utilizat în asemenea situații. Repet, a fost doar o inflamare și, în opinia noastră, o exagerare a situației. La acest moment, în punctul AND din Vama Giurgiu, alimentarea cu energie electrică este efectuată la parametri normali”, a mai precizat Sergiu Ion.

Și iată cum, în căutarea de vizualizări și de public, unii fac din țânțar, armăsar, doar de dragul audienței, iar o știre care se voia a fi o „bombă” de presă, s-a dovedit, în final, doar o simplă…fumigenă!

(Jurnal)