UPDATE, ora 15.55: Cu puțin timp în urmă, am fost informați că pontonul a fost repus pe linia de plutire, după aproape o oră și jumătate de la momentul răsturnării sale.

Reamintim că în jurul orelor prânzului o macara TITAN, din Bulgaria, a intervenit pentru repunerea pe linia de plutire a pontonului răsturnat, zilele trecute, în Portul Giurgiu. 

Aşa arăta pontonul la momentul răsturnării lui

 

Zilele trecute un ponton de acostare din Portul Giurgiu s-a răsturnat  pe o parte, în Dunăre, după ce unul dintre flotoarele care îl susțineau s-a rupt.

Alertați de acest incident administratorii pontonului miercuri, 12 decembrie, la prânz, o macara ”Titan”, bulgărească, a scos pontonul din apă urmând a fi supus unor lucrări de reparații de către proprietarul acestuia, firma Interagro, ce aparține lui Ioan Nicolae.

Deși varianta incidentului vorbește despre un buștean care ar fi stricat flotorul, cauzând răsturnarea pontonului, sunt voci care susțin faptul că s-ar fi ajuns în această situație din cauza stării avansate de uzură a acestuia.

Deși navele pot acosta în continuare  la cele trei pontoane existente în Portul Giurgiu, acesta, spun cei din zonă,  era unul dintre cele mai importante.

(Jurnal)