O giurgiuveancă atenționează că un tobogan rupt din Parcul Mihai Viteazul prezintă un pericol uriaș pentru copiii care urcă în el!

0
735

Vreau să trag un mare semnal de alarmă cu privire la spațiul de joacă din #parcul #MihaiViteazu! – scria deunăzi, o giurgiuveancă,  semnând cu  pseudonimul Maddy Beatryz, pe o postare facebook.

VĂ ROG DIN SUFLET să luați topoganul rupt de acolo!  Aseară (probabil data de 19 August) am asistat la o scenă groaznică! Un băiețel a rămas blocat cu capul /gâtul în scândurile acelea puse pentru a nu se mai urca copiii în topoganul rupt!! – scria disperată femeia.

Scândurile bătute în cuie nu sunt cea mai buna soluție! Luați flexul și tăiați bucata aia de tot, dar cât mai curând! Ieri, dacă se poate! Până nu se întâmplă o tragedie!

O să se trezeasca cineva să zică probabil ce mai caută copilasii acolo, fiind „închis”. Vă zic eu: sunt copii… Ei nu conștientizează pericolul! Datoria noastră, a adulților, a autorităților, este să îi protejăm!…
Pe lângă toate astea… cel mai trist este că am realizat încă o data cât de reci și nepăsători suntem!

Cu toate că parcul era full, iar efectiv urletele copilului se auzeau și de pe lună…, abia, abia, după țipetele mele, s-a dus cineva să îl ajute! (eu fiind cu bebelușa mea, nu puteam urca acolo), ca să nu fiu greșit înțeleasă! Da.. Deci suntem jalnici…Trist! Fffff trist! – Scrie îngrijorată giurgiuveanca noastră!

În încheierea atenționării domnia sa precizează: Sper să se rezolve problema cât mai curând! Nu cred că ca este mare lucru să vină cineva cu un flex și un tractor cu remorcă, sa ia acel topogan de acolo!!!

La rândul nostru, solicităm societății locale GSL, care se ocupă de construirea și repararea mobilierului stradal, să intervină de urgență, înainte de a se întâmpla vreo tragedie!

În același timp, semnalăm încă odată necesitatea unor camere video, instalate măcar în zonele de parcuri, cu scopul identificării celor ce distrug, iresponsabil, acest mobilier pentru care plătim noi, toți giurgiuvenii, din buzunarul nostru, fiecare stricăciune la nivelul întregului Municipiului.

În același timp solicităm polițiștilor locali să fie mai vizibili, într-un oraș ”de buzunar” ca Giurgiu, pe care-l traversezi în circa o jumătate de oră, cerându-le totodată mai multă fermitate față de cei care produc aceste pagube.

În mod paradoxal, în ciuda nenumăratelor cazuri de acest gen, numărul sancțiunilor polițiștilor locali este insignifiant, ceea ce ridică multora dintre giurgiuveni un semn de întrebare asupra activității acestei instituții!

(Jurnal)