Miercuri, 28  martie, conducerea  Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu a primit vizita unei delegaţii formate din reprezentanţi ai Securităţii Generale  Libaneze.  Scopul vizitei a fost acela al realizării unui schimb de experienţă pe tema documentelor de călătorie având în vedere situaţia recentă înregistrată în Europa în ceea ce priveşte fluxurile de migraţie.

Activitatea a fost organizată la propunerea International Centre for Migration Policy Development Liban şi a fost aprobată de Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră Române.                            

În cadrul acestei întâlniri comisar şef de poliţie Nicu Florian Răboj, împuternicit şef I.T.P.F. Giurgiu şi comisar şef de poliţie Viorel Dumitru Chiran – împuternicit adjunct al şefului I.T.P.F. Giurgiu , au prezentat organizarea teritorială a Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu, precum şi atribuţiile şi activităţile specifice Poliţiei de Frontieră.

A urmat o prezentare realizată de experţii libanezi pe tema securităţii documentelor de călătorie siriene şi libaneze la care au participat poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Giurgiu. A fost vizitat apoi Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu Rutier unde a fost prezentat modul de lucru în comun a poliţiştilor de frontieră români şi bulgari şi dispozitivele de control ale documentelor de călătorie.

        În urma vizitei, Poliţia de Frontieră Română a fost apreciată de membrii delegaţiei ca fiind un partener competent şi credibil în lupta pentru prevenirea şi combaterea migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere.

(Jurnal)