Anunţul vine după ce Gigi Oprişan a cerut o reevaluare a activităţii sale manageriale, catalogată de oficialii de la Ministerul Educaţiei Naţionale, Direcţia Generală Inspecţie şi Control, ca nesatisfăcătoare. Surse din interiorul atât al Inspectoratului, cât şi al social-democraţilor (partid din care face parte Gigi Oprişan), au dat-o ca viitor inspector şcolar general pe Mirela Delea, cea care a ocupat funcţia de inspector şcolar general adjunct, în timp ce pentru funcţia de inspector şcolar general adjunct încă se mai discută şi se mai iau în calcul mai multe nume.

Contactat telefonic de către reprezentanţii publicaţiei noastre, Gigi Oprişan a declarat că, într-adevăr, urmează să fie schimbat, ca urmare a unei reevaluări făcute de Corpul de control al Ministerului, reevaluare cerută chiar de el, ca urmare a primului raport. Numai că, aşa cum ne declara, în urma reevaluării, punctajul i-a fost diminuat cu 20 de puncte faţă de ceea ce obţinuse iniţial.

Referindu-se la un eventual comentariu asupra situaţiei apărute, Gigi Oprişan ne-a precizat faptul că singurul său comentariu este cel postat pe contul său de socializare, şi pe care ne-a permis să îl facem public, astfel că îl redăm, integral, mai jos:

„Sigur, lucrurile stau aşa! N-am avut vreodată pretenţia că sunt perfect, dar certitudinea că e bine ce fac o am în fiecare zi! Ştiu, e firescul vieţii ăsteia, că sunt oameni care mă apreciază, care mă blamează sau care doresc să îmi ia locul şi se preocupă de calificativul meu. Nici nu ştiu ce-i aşteaptă! Le doresc succes!
P.S. Indiferent în care categorie vă situaţi, sper că nu e cineva atât de naiv încât să creadă că s-a făcut o evaluare corectă!”

Un aspect pe care Gigi Oprişan nu a vrut să îl comenteze a fost cel legat de partea politică, el fiind considerat, de o anumită parte a social-democraţilor, ca un potenţial pericol pentru candidatura la primăria municipiului Giurgiu, în 2020. De aceea, pentru a i se „tăia aripile”, a fost tras, oarecum, pe linie moartă, arătându-i-se, totodată, pisica, şi pentru a-l descuraja.

 

(JGR)