În urma unei razii desfăşurate în data de 28 martie, în mediul rural, la nivelul tuturor celor 8 secţii de poliţie rurală, poliţiştii au aplicat peste 68 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de circa 35.000 de lei, au retras 3 certificate de înmatriculare ale vehiculelor şi reţinut un set de plăcuţe cu numere de înmatriculare.

Activităţile, la care au participat poliţişti din structurile de ordine publică, poliţie rutieră, investigarea criminalităţii economice, investigaţii criminale, arme, explozivi şi substanţe periculoase, criminalişti, luptători din cadrul Serviciului Acţiuni Speciale şi jandarmi, au vizat creşterea vizibilităţii elementului poliţienesc, prevenirea şi combaterea faptelor la regimul rutier, silvic şi transportul, respectiv comercializarea de legume şi fructe.

Au fost controlate 29 de societăţi comerciale (ce au ca obiect de activitate bar, club, discotecă, etc.), verificate 198 de autovehicule şi legitimate 267 de persoane, ocazie cu care poliţiştii au aplicat 68 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 35.000 de  lei.

De asemenea  au fost confiscaţi 5,5 metri cubi de material lemnos în valoare de 1 500 de lei, cantitatea de  20 kg legume în valoare de 200 de lei şi produse de panificaţie (20 şiruri covrigi) în valoare totală de 120 lei.

Poliţiştii rutieri au realizat 4 filtre rutiere şi au desfăşurat activităţi de control al traficului rutier în scopul reducerii riscului rutier şi limitării cauzelor generatoare de evenimente rutiere, ocazie cu care au aplicat 52 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 22.000 lei, participanţilor la trafic care au încălcat normele rutiere. Totodată, aceştia au retras 3 certificate de înmatriculare ale vehiculelor şi reţinut un set de plăcuţe cu numere de înmatriculare.

(Jurnal)