Asociația Ateliere Fără Frontiere dotează cu 135 de calculatoare, 9 unități de învățământ din Călărași, Botoșani, Giurgiu, Teleorman și Vaslui. Aceste județe înregistrează printre cele mai mici medii la evaluarea națională, iar prin programul Tech Kites, susținut financiar de BRD – Groupe Société Générale, Ateliere Fără Frontiere propune, astfel, îmbunătățirea performanței școlare.

Unitățile de învățământ au în vedere implementarea de soluții remediale, cu sprijinul calculatoarelor și au fost selectate din județele cu cele mai slabe rezultate la evaluarea națională (2020), de către Uniunea Profesorilor de Informatică din România – o organizație ce sprijină dezvoltarea competențelor digitale în școli, prin programe dedicate atât elevilor, cât și profesorilor.

Pentru pregătirea copiilor, profesorii din 8 școli gimnaziale și 1 liceu beneficiază de 135 de computere perfect funcționale (unități centrale, monitoare, periferice și sisteme de operare), care vor facilita accesul la modulele dedicate pentru testetemeconferințe online și rapoarte de activitate, cu scopul final de a contribui la îmbunătățirea rezultatelor obținute la evaluarea națională, ce are loc la finalul ciclului gimnazial.

„Calculatoarele recondiționate în atelierul nostru asigură continuitatea procesului educațional și contribuie la ameliorarea rezultatelor școlare, ridicând barierele tehnice pentru profesori și elevi. Ne bucurăm să avem încrederea partenerilor noștri de cursă lungă, BRD – Groupe Société Générale, care sprijină reducerea decalajului în educație.”, a declarat Damien Thiery, Director General al Ateliere Fără Frontiere.

Toate computerele donate în cadrul programului Tech Kites, aflat la a doua ediție, au fost deja livrate în județul Călărași – la Școala Gimnazială nr. 1 Radu Vodă, structura Lupșanu, în județul Botoșani – la Școala Profesională „Sfântul Apostol Andrei” din Smârdan și Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare” din Botoșani, în județul Giurgiu – la Școala Gimnazială nr. 1 din Săbăreni (15 calculatoare recondiționate) în județul Teleorman – la Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare” din Alexandria și Școala Gimnazială „Zaharia Stancu” din Roșiorii de Vede și în judetul Vaslui – la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” din Oșești, Liceul Tehnologic din Puiești și Școala Gimnazială nr. 1 din Hoceni.

(Jurnal)