Începând de luni, 9 decembrie, cel de-al doilea post de inspector școlar general adjunct din cadrul Inspectoratului Școlar al Județului Giurgiu a fost ocupat, odată cu numirea prof. Adriana Lelia Trofin pe această funcție. 

Profesorul Adriana Lelia Trofin este titular al catedrei de Tehnologia Informației și Comunicare din cadrul Liceului Tehnologic „Ion Barbu” din Giurgiu, și a mai ocupat, timp de 19 ani, funcții de inspector de specialitate în cadrul Inspectoratului Școlar al Județului Giurgiu. Ultima experiență în calitate de inspector de specialitate a reprezentat-o cea de inspector școlar pentru proiecte educaționale. 

Contactată telefonic, Adriana Lelia Trofin a declarat, pentru „Jurnal giurgiuvean”: 

„Este adevărat, timp de 19 ani am lucrat în Inspectoratul Școlar, ca inspector de specialitate, ultima dată ocupându-mă de partea de proiecte educaționale, în special în mediul rural. Cu doamna inspector general am mai colaborat, nu suntem pentru prima dată o echipă, dar este prima dată când formăm o echipă de acest fel. Acum, sperăm ca, împreună și cu ceilalți colegi din inspectorat, și mai ales din învățământul giurgiuvean, să ridicăm, cumva, nivelul la care, din păcate, ne aflăm de câțiva ani, și să reușim să depășim acele ultime locuri la examenele de evaluare sau de bacalaureat, pe care le tot ocupăm!”, a mai precizat proaspătul inspector școlar general adjunct.

Adriana Lelia Trofin s-a născut la data de 24 august 1960, este căsătorită și are un copil. 

(Jurnal)