Noi reguli pentru terase şi baruri în aer liber, de la 1 august. Unde va trebui să purtăm masca

0
405

Setul nou de restricţii aduce de pe 1 august reguli noi şi pentru administratorii de terase din toată ţara. Deciziile au fost luate de către Guvern în cursul zilei de joi, 30 iulie.

Restaurantele şi barurile în aer liber se vor închide la ora 23, pentru că noaptea, când clienţii încep de cele mai multe ori distracţia, riscul de infectare este cel mai mare, spune premierul Ludovic Orban. În plus, terasele nu vor mai putea fi transformate în cluburi nici pe timpul zilei, fiindcă de acum clienţii nu mai au voie să danseze sau să socializele în zona barului.

La două luni de la reschiderea teraselor, autorităţile dau înapoi. De la 1 august, terasele nu vor mai putea primi între orele 23 şi 6 dimineaţa.

Ludovic Orban: „După ora 23,00, anumite activităţi, unde, de regulă, după ora 23.00 există riscul de transmitere a virusului, vor fi închise.

La rândul său, Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii, a declarat scurt: „Măsura se va aplica în toată ţara.”

Oficialii spun că cele mai mari probleme au fost pe litoral sau în oraşele mari, unde terasele s-au transformat în cluburi, iar clienţii s-au îmbulzit.

La acest capitol mai există o regulă nouă. Administratorii nu vor mai avea voie să primească în perimetrul terasei mai mulţi clienţi decât numărul de scaune. Orice interacţiune este interzisă, inclusiv dansul. Clienţii nu vor mai avea voie să socializeze nici în zona barului.

Deşi presat de reprezentanii HoReCa să redeschidă şi restaurantele, prim-ministrul Ludovic Orban spune că e drum lung până acolo. Acestea vor rămâne închise până la o scădere semnificativă a numărului de îmbolnăviri.

Administratorii sau proprietarii spaţiilor publice deschise unde purtarea măştii de protecţie va fi obligatorie vor trebui să afişeze într-un loc vizibil această informaţie.

(Jurnal)