AcasăActualitateÎn comuna Oinacu, dacă vă puneți bine cu B.I.L. , viitorul sună...

În comuna Oinacu, dacă vă puneți bine cu B.I.L. , viitorul sună bine!

Primarul comunei OINACU, Laurențiu Burtavel, este suspectat că are grijă de bugetul unui apropiat al consiliului local, mai abitir decât de cel al Primăriei…

Deși s-a lăudat, nu o dată, că se luptă pentru binele comunității pe care o conduce, în mai multe rânduri primarul comunei Oinacu, Laurențiu Burtavel, a fost prins cu minciuna…O serie dintre consătenii săi vorbesc despre faptul că fiecare dintre așa zisele „modernizări” făcute în localitate, au fost ulterior contracarate cu documente emise de autorități. Și, nu o dată, s-a lăsat cu amenzi, care, din păcate, au fost plătite din bugetul, și așa mic, al comunei…

Ca și cum isprăvile primarului Burtavel nu ar fi fost de ajuns (asfaltarea unor străzi direct peste pământ, fără strat de contact; gunoiul menajer „mutat” cu basculanta pe o distanță de un kilometru, contra unor sume deloc de neglijat, și multe, multe altele), iată că cetățenii comunei Oinacu ne-au transmis zilele trecute o nouă ”minune” a primarului localității.

Așa se face că recent am primit din partea unui cetățean al comunei, care a dorit să își păstreze anonimatul (probabil din teama de a nu fi ulterior, victima răzbunărilor primarului Burtavel) o informație cu tentă de avertisment, pe care o cităm în rândurilee următoare:

De curând și-a făcut apariția în localitatea noastră o nouă firmă de 𝗜𝗻𝘁𝗲𝗿𝗻𝗲𝘁,𝗧𝗲𝗹𝗲𝘃𝗶𝘇𝗶𝘂𝗻𝗲 și 𝗧𝗲𝗹𝗲𝗳𝗼𝗻𝗶𝗲 .Aceștia aveau nevoie de un loc unde să își monteze un releu de amplificare a semnalului. Dragul nostru 𝗕.𝗜.𝗟 (prescurtarea ”americanizată” a numelui și prenumelui primarului Laurențiu Burtavel – n.red. ), în loc să amplaseze acel releu în curtea primăriei 𝗢𝗜𝗡𝗔𝗖𝗨 sau pe domeniul public, ca primăria să încaseze anual chiria pe acel spațiu adică 𝟭𝟬.𝟬𝟬𝟬 𝗹𝗲𝗶 (știu din sursă sigură) bani care mergeau direct în bugetul primăriei, domnul 𝗕.𝗜.𝗟 a plasat contractul unui fost consilier cu tente de viceprimar care umbla pe la barbati insurati pe la poartă ca să spele onoarea lui 𝗕.𝗜.𝗟 cu asfaltarea din Braniștea. De ce domnule 𝗕.𝗜.𝗟 Corectu faceți astfel de favoruri, cumva se apropie alegerile și vă este teamă??? 𝗥𝗨Ș𝗜𝗡𝗘 𝗕.𝗜.𝗟, 𝗥𝗨Ș𝗜𝗡𝗘 ”, sună mesajul transmis de locuitorul comunei Oinacu.

De altfel, mesajul ce ne-a fost trimis este însoțit și de două imagini cu releul cu pricina, amplasat în curtea consilierului. În consecință se pune întrebarea, retorică: Oare semnalul este mult mai puternic în curtea fostului consilier, decât la fix 40 de centimetri distanță, tot lângă gard, dar pe domeniul public…?

Sursele noastre spun că norocosul consilier ar fi fost ales, inițial, pe listele PNL, dar, dată fiind prietenia cu primarul Burtavel, și susținerea acestuia în ședințele de consiliu local, filiala județeană PNL Oinacu ar fi decis excluderea sa din rândul Organizației și inclusiv din rândul aleșilor locali. În consecință cel demis s-a mutat, de a doua zi, în partidul care îl susținea pe prietenul său, primarul comunei Oinacu.

Revenind la activitatea lui Laurențiu Burtavel, deși, de curând, într-un interviu acordat unui post de televiziune, on line, se lăuda că pe ulițele comunei conduse de el ”curge lapte și miere”, realitatea se pare că îl contrazice și de această dată. Interesul pentru viitorul comunei, spun unii săteni, este aproape de zero… Acest lucru este demonstrat într-o fotografie trimisă tot de locuitorii comunei, în care se poate observa, în apropierea școlii din localitate, o fosă septică, doar PARȚIAL acoperită de o placă de beton, deteriorată. Asta, în timp ce copiii din alte comune, tot din sudul pauper al județului (Malu, Slobozia, Vedea, Daia…) sunt beneficiarii unor școli model, cu adevărat europene.

Din păcate, primarul Burtavel continuă să considere toate aceste observații primite din partea cetățenilor comunei pe care o gestionează, ca fiind niște exagerări, informații ale unor răuvoitori din Oinacu, lipsite de suport real. Altfel spus, primaul B.I.L îi acuză pe acești cetățeni că nu îi apreciază în niciun fel munca sa, la Primărie.

În sprijinul celor de mai sus vom reveni într-o ediție viitoare cu mai multe detalii furnizate de chiar reprezentanții firmei de telefonie mobilă, ce tocmai și-au instalat acel releu, taman în curtea fostului ales local al comunei.

Și iată cum, în comuna Oinacu, dacă ești un susținător al primarului, te poți trezi peste noapte cu o mică mină de aur în curtea casei, ce îți poate asigura, până la adânci bătrâneți, un venit sigur, deși acești bani puteau merge în bugetul Primăriei și indirect conduce la prosperitatea locuitorilor comunei.

Ba avem chiar și un slogan: La Oinacu, dacă vă puneți bine cu BIL, viitorul sună bine!

(Jurnal)

VREMEA

Giurgiu
câțiva nori
25.7 ° C
25.7 °
25.7 °
55 %
5.5kmh
24 %
mar
34 °
mie
33 °
joi
35 °
vin
34 °
sâm
35 °

NOTA

Vă rugăm să folosiți un limbaj decent în comentariile pe care le lasati. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii se vor sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul jurnalgiurgiuvean.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii. Responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului!