Joi, 22 iulie, am primit următorul comunicat de presă din partea Direcției Generale Anticorupție, Serviciul Județean Anticorupție Giurgiu cu privire la reținerea unui agent de politie penitenciară.

Giurgiu / Agent de poliție penitenciară reținut pentru luare de mită în formă continuată

Miercuri, 21 iulie 2021, polițiștii anticorupție ai Direcției Generale Anticorupție-Serviciul Județean Anticorupție Giurgiu, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu, au pus în executare un mandat de aducere și unul de percheziție domiciliară, cu privire la un agent de poliție penitenciară, într-un dosar penal provenit din sesizare proprie, în care au fost delegați să efectueze activități de urmărire penală.

Funcționarul este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită în formă continuată (43 de acte materiale), constând în aceea că în perioada iulie 2020-iunie 2021, a pretins și primit de la mai multe persoane private de libertate, sume de bani și foloase necuvenite, totalizând 46.900 de lei, în legătură cu efectuarea unor acte contrare îndatoririlor de serviciu, respectiv introducerea în mod ilicit în Penitenciarul Giurgiu, a unor obiecte/bunuri interzise la deținere, printre care și substanțe dopante cu grad mare de risc.

În cursul zilei de 21.07.2021, suspectului i s-au adus la cunoștință acuzațiile, în conformitate cu Codul de procedură penală, fiind dispusă măsura preventivă a reținerii, iar astăzi, 22.07.2021 a dobândit calitatea procesuală de inculpat, urmând să fie prezentat Tribunalului Giurgiu, cu propunere de arestare preventivă.

Cercetările continuă în vederea lămuririi cauzei sub toate aspectele.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate în nicio situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Reamintim faptul că, la nivelul judeţului Giurgiu, Direcţia Generală Anticorupţie este reprezentată de Serviciul Judeţean Anticorupţie Giurgiu, cu sediul în municipiul Giurgiu, strada Călugăreni nr. 26, județul Giurgiu, telefon/fax: 0246.202.784, e-mail giurgiu.dga@mai.gov.ro, date de contact unde cetățenii pot semnala infracțiuni de corupție.

SERVICIUL JUDEȚEAN ANTICORUPȚIE GIURGIU