Nina Crişu a fost investită, la jumătatea lunii ianuarie, pentru a doua oară în funcţia de Prefect al Judeţului Giurgiu. La scurt timp de la reluarea mandatului, a avut amabilitatea de a ne răspunde, într-un scurt interviu, unei serii de întrebări mai puţin obişnuite.

Reporter: Doamnă Prefect, sunteţi la al doilea mandate…!  După o absenţă de nouă luni de la şefia acestei instituţii  cum vi se pare acum munca de prefect?

Nina Crişu:  Al doilea mandat…nu pot spune că este mai uşor sau mai greu decât primul. Dar, fiind vorba despre o revenire, trebuie să fiu sinceră şi să recunosc faptul că, totuşi, este ceva mai uşor. Ştiam deja despre ce este vorba, cunoşteam colectivul, problemele pe care le are judeţul…Aşa că reacomodarea a fost una foarte uşoară!

R: – Care a fost primul lucru pe care l-aţi făcut în momentul în care v-aţi întors în biroul de Prefect?

N.C : Era jumătatea lui ianuarie, zăpada punea stăpânire pe sudul ţării…Aşa că, primul lucru pe care l-am făcut a fost…deszăpezirea!

R:  Cum a fost „era” Zorinel Niculcea? Ce v-au spus colegii?

N.C:  Ei, aici e o poveste mai aparte… Chiar dacă nu a schimbat niciunul dintre cei pe care i-am lăsat eu în Prefectură, când am plecat, în schimb am aflat de la colegi că au avut de a face cu un stil de muncă extrem de haotic…S-au plâns cu toţii de faptul că erau controlaţi  la chestiuni minore, de genul unei virgule, a unui „ş” sau „ţ”, şi, astfel, se pierdeau din vedere problemele de fond.

R:  Aţi constatat, după nouă luni, modificări în ceea ce aţi lăsat? Au avansat, au stagnat proiectele şi programele lăsate?

N.C:  Nici nu au avansat, nici nu au retrogradat…am găsit, pot spune, totul aşa cum am lăsat. Doar doi oameni în plus, atât! În rest, nu sunt modificări după fostul prefect.

R:  Aţi fost, în cele nouă luni, directorul Direcţiei Juridice din Consiliul Judeţean Giurgiu. Aţi avut „contre” pe hotărârile de consiliu cu fostul prefect, v-au fost atacate în instanţă?

N.C:  Da, am avut parte şi de asemenea episoade. Cel mai mare regret al meu a fost că a fost atacat proiectul prin care Consiliul Judeţean angaja un „audit” la contractele de achiziţii din fostele mandate, atât la nivelul instituţiei, cât şi la nivelul Direcţiei de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului.

R: Cum a fost revenirea dumneavoastră în funcţia de prefect, din prisma primarilor?

N.C:  Şi în mandatul trecut, şi în perioada cât am lucrat în Consiliul Judeţean, relaţia mea cu primarii a rămas aceeaşi,  am discutat, i-am ajutat cu sfaturi atunci când mi-au fost cerute…Din contră, majoritatea primarilor au reclamat lipsa de comunicare a fostului prefect.

R: Ce vă lipseşte cel mai mult acum?

N.C: Un subprefect… Sunt chestiuni unde este nevoie de subprefect, dar, asta este, ne descurcăm cum putem. De asemenea, eu sunt un om de acţiune, nu îmi prea place să stau închisă într-un birou. Îmi doresc să pot merge în teren, să discut direct cu oamenii, dar…asta este!

(A consemnat Oana Călin)

1 COMENTARIU