transport-elevi-300x168Dacă se va ține cont de condiția impusă de Primărie , numărul acestora ar putea scade la jumătate… 

În prezent, procedura de emitere și atribuire a cardurilor de călătorie pe care municipalitatea le va oferi gratuit elevilor giurgiuveni se află în plină desfășurare. Deși acestea nu au fost, încă, distribuite, elevii din municipiu călătoresc, fără restricții, gratuit, pe mijloacele de transport în comun.

Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) GIurgiu ne-au informat în acest sens că în prezent, în unitățile de învățământ din municipiu sunt înscriși 7.910 elevi. Din păcate, nu există, în acest moment, o situație clară a numărului de elevi care s-ar încadra în condiția pusă de municipalitate pentru a beneficia de gratuitatea pe transportul în comun din oraș: prezența la ore de minim 80%! Motivul invocat de reprezentanții ISJ Giurgiu este că nu a fost finalizată introducerea acestei situații în baza de date electronică de la nivelul municipiului.

După cum arată însă rezultatele obținute în ultimii ani de elevii giurgiuveni la examenele naționale, estimăm un număr destul de mare al celor care absentează. Începând de anul acesta, având transportul asigurat, sperăm că elevii vor fi stimulați și își vor revizui obiceiul  de a ”chiuli” de la școală.  Odată cu, probabil, prezența crescută, va crește și nivelul lor de pregătire, iar examenele nu vor fi „pietre de moară”, ci adevărate șanse de reușită în viață. 

(Teodora Nicolau)

 

1 COMENTARIU