barbu-cpx Catalogul electronic, a cărui implementare a început în urmă cu aproximativ o lună în municipiul Giurgiu, a reprezentat unul dintre subiectele abordate de primarul Nicolae Barbu în conferința de presă de miercuri, 14 decembrie.

 Chiar dacă nu am folosit fonduri europene pentru a implementa acest sistem, zicem noi că directorii și profesorii care doresc să îl folosească la întrega capacitate, vor avea și beneficii. Pe cei care vor găsi diverse scuze și motive să nu folosească catalogul electronic, îi vom ca obliga să facă acest lucru… Este jenant ca un liceu cum este ”Nicolae Cartojan” să implementeze în totalitate sistemul, iar un liceu cu tradiție, cu pretenții, să-l trateze cu indiferență totală. Ba mai avem și un profesor care a candidat pentru parlamentare și care a declarat că el nu vrea să primească ipad, pentru că nu stăpânește noțiunile de IT. (…) Oricum, vă transmit ceea ce le voi transmite și directorilor de școli :  Cine nu se implică, nu va mai primi fonduri pentru dezvoltare. Clar! Investim doar acolo unde se dorește performanța!, a declarat edilul-șef.

 Totodată,  primul edil a anunțat că începând cu anul școlar 2017 – 2018 se va încerca reducerea numărului de clase de la liceele teoretice: Încercăm, împreună cu I.Ș.J., să avem o clasă mai puțin la cele 3 licee teoretice din municipiu, pentru că nu este normal ca la Maiorescu, spre exemplu, să existe elevi care intră aici cu medii sub 6 sau chiar sub 5… (…) Unde se vor duce elevii aceia? Către școli profesionale, iar noi, municipalitatea, ajutați de banii de la Guvern, vom sprijini părinții să-i lase să urmeze o școală profesională. În acest sens, oferta noastră pentru anul următor este una cu locuri foarte multe pentru croitori, dulgheri, lucrători în lemn, sudori, lăcătuși, electricieni, pentru că avem cerere mare de forță de muncă în aceste domenii. Vom oferi 200 de lei/lună de la Guvern pentru cei care învață în școli profesionale, încă 200 de lei va plăti municipalitatea, iar angajatorul va plăti 100 de lei. Cu 500 de lei, sperăm, așadar, că părinții care au copii cu medii de 2, 3, îi vor îndemna pe aceștia să urmeze o școală profesională și să nu-i mai forțeze să meargă la liceu, a mai spus primarul Nicolae Barbu.

(Teodora Nicolau)

 

5 COMENTARII

  1. Domnule Primar, cu ghilimelele de rigoare, ar trebui sa va obligam si noi cetatenii orasului pe care se presupune ca il conduce.ti sa face.ti mai mult pentru oras si mai putin pentru buzunar. Poate daca domnii care v.au fost profesori v.ar fi obligat sa fiti mai constiincios la scoala poate acum am fi fost si noi mai norocosi. Pentru cunostina dumneavoastra generala performanta in invatamant nu sta intr.un catalog electronic. Cu ce ajuta acel catalog electronic copii? Perfomanta intr.o institutie de invatamant nu are nicio legatura cu cati profesori fac munca dubla pentru introducerea notelor si absentelor letric si elctronic. Parintii care sunt interesati de educatia copiilor vin oricum la scoala sau tin legatura cu dirigintele deci nici la asta nu este de mare ajutor. De ce nu spunem lucrurilor pe nume, cineva acolo sus avea pe „stoc” niste tablete. Sunteti penibil domnule primar, RUSINE!

  2. Domnule primar,este dezamăgitor si lipsit de onestitate modul dumneavoastră de a aborda problema tabletelor.Profesorul Burcescu nu a facut afirmatia invocata de dumneavoastră si ar fi corect sa verificati informatiile primite din târg înainte de a le face publice intr-o conferinta de presa.O a doua observatie este legata de sintagma”candidat la alegerile parlamentare”.Nu vad legatura,domnule primar !Profesorul Burcescu rămâne un profesor cu 30de ani de performanțe .Ca primar al acestui oras ar fi fost bine sa le cunoasteti .Nefolosirea temporara a tabletei nu are consecinte asupra procesului de invatamant.Piate veti reusi,domnule primar ,sa dati dovada de mai mult respect fata de oamenii acestui oras,nediscutand neprincipial si ocupandu-va sa trăim intr-un oras nu atât de sărac și de murdar.

  3. Didactic, pedagogic sau cum doriți acest catalog electronic nu este vital pentru funcționarea învățământului. Nu avem manuale școlare, copiii de multe ori nu au pachet cu mâncare, nu au cu ce se îmbrăca, profesorii sunt prost plătiți, etc., etc., ……. Altele sunt problemele sistemului și nu catalogul electronic. De fapt educația unei persoane are trei factori: moștenirea genetică, educația școlară și mediul din care face parte. Acest catalog nu este rău, dar părinții trebuie sa ia contact cu școala cât mai des, ori catalogul tocmai că nu îi canalizează în direcția unei discuții față în față cu profesorii, dirigintele sau învățătorul, vor avea un motiv în plus să nu își amintească unde se află școala copiilor lor.

  4. Domnule primar,este dezamăgitor și lipsit de onestitate modul dumneavoastră de a aborda problema folosirii tabletelor în școli.Profesorul Burcescu nu a făcut afirmația invocată de dumneavoastră și ar fi corect să verificați informațiile primite din târg înainte de a la face publice într-o conferință de presă.O a doua observație este legată de sintagma”candidat la alegerile parlamentare”.Nu văd legătura,domnule primar!Profesorul Burcescu este un profesor cu 30 de ani de performanțe în pregătirea și educarea elevilor .Ca primar al acestui oraș,ar fi fost bine să cunoașteți acest lucru și să respectați realizările și munca deosebită și a concetățenilor care au alte opinii politice decât ale dumneavoastră.Poate veți reuși,domnule primar ,să dați dovadă de mai mult respect față de oamenii acestui oraș,nediscutând neprincipial și ocupându-vă să trăim într-un oraș nu atât de sărac și de murdar.

  5. Nu va mai plângeți aici de mama focului ma oameni buni aia nu va convine aia nu voi sunteți după cum bate vântul voi mai trebuie sa respectați si deciziile altora ca de aceea ia-ți ales să vă reprezinte foarte bine domnule primat toată stima toții vorb banii si sa fie bogații dar cum sa fie pesti proxeneți traficanți ciorditori etc nu merge mă oamneii buni asa la infinit