Nereguli grave depistate de inspectorii OPC Giurgiu în câteva supermarketuri cu notorietate din Municipiul Giurgiu. Ce s-a găsit în unitățile unor localități din județ…

0
4540

În urma reclamațiilor primite din partea consumatorilor,  inspectorii din Oficiul de Protecție al Consumatorilor  Giurgiu,  după ce constata veridicitatea sesizărilor primite,   au descoperit o serie de alte nereguli grave, chiar în două din hipermarket-urile cu notorietate ale Municipiului  Giurgiu, Kaufland și Mega Image, precum și în magazine din Bolintin Vale cât și o cofetărie din localitatea Bolintin Deal.

Astfel, conform proceselor verbale întocmite de către inspectorii OPC Giurgiu, în unitatea Călyn Food Industry, o cofetărie din localitatea Bolintin Deal s-au descoperit:

– comercializarea unor produse de cofetărie fără a fi menționat gramajul, pe eticheta de la raft ;

– comercializarea unor produse de cofetărie fără a avea menționată dată limită de consum;

– existența pavimentului insuficient igenizat;

– folosirea unor ustensile neprofesionale;

– utilizarea unor lavete și prosoape din material textil neigenizate;

– folosirea unor tăvi de copt neigenizate, ce prezentau  arsuri;

– utilizarea unei chiuvete neigenizate.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

În supermarketul Kaufland România SCS –  cea mai mare unitate comercială din Municipiu, inspectorii au constatat:

– neconcordanțe între prețul unui produs, conform pliantului magazinului și a etichetei de la raft, la promoție, și cel de pe bonul fiscal emis la casa de marcat, unde a fost comercializat la preț întreg, fără a fi aplicată promoția! Pentru acest lucru amendă a fost de 50.000 lei.

La Rewe (România) SRL- un supermarket din localitatea Bolintin Vale s-a constatat: 

-folosirea unor vitrine frigorifice insuficient igenizate, cu condens pe pereți, rafturi cu praf, mizerie, rugină,resturi de produse sau deteriorate (fără uși);

-comercializarea unor legume și fructe cu caracteristici calitative organoleptice neconforme (pulpă înmuită, stafidită, pete necrozate);

-comercializarea unor aparate electrice fără a fi însoțite de declarații de conformitate. Aici s-au aplicat 3 amenzi de 28.000 lei!

În Societatea Asia General SRL – magazin nealimentar din  Bolintin Vale, au fost constate următoarele nereguli: 

-comercializarea unor produse electrocasnice fără a avea menționate pe ambalaj marcajul CE și informațiile traduse în limba română;

-comercializarea unor jucării fără a fi însoțite de declarații de conformitate;

-comercializarea unor produse cosmetice fără a avea menționate, pe etichete, informațiile traduse în limba română. Pentru toate aceste inconveniente s-au aplicat trei sancțiuni în valoare de 30.000 lei!

Mega Image SRL- supermarket Shop&Go Giurgiu s-a constatat că: 

– se comercializau unele legume și fructe cu caracteristici calitative organoleptice neconforme;

– lipsa afișării informațiilor referitoare la clasa de calitate, pentru legume și fructe;

-comercializarea unor produse cu informații incomplete în limba română, pe etichetă;

– neconcordanțe în ceea ce privește prețul afișat la raft și cel de la casa de marcat. Au fost aplicate 4 sancțiuni în valoare de 70.000 lei!

Atenție agenți economici! Așa cum am fost informați, controalele inspectorilor OPC Giurgiu vor continua și în perioada următoare.

(Jurnal)