Municipiul Giurgiu va sărbători Ziua Națională a României fără paradă, dar cu patinoar și luminițe de Crăciun!

0
711

Suntem cu câteva zile de Ziua Națională a României. Anul acesta, așa cum bine menționa primarul municipiului, Adrian Anghelescu, ar fi a doua aniversare fără paradă militară, ci doar prin marcarea evenimentului, cu o depunere de coroane de flori și cu o defilare a gărzii de onoare…Asta desi rata de incidență a Pandemiei , la nivelul municipiului  a scăzut la  doar două cazuri la mia de locuitori!

La nivel național s-a anunțat daja faptul că  Piața Arcul de Triumf va fi din nou gazdă paradei militare ce are loc cu ocazia acestui important eveniment. La ceremonie vor putea participa, însă, doar 400 de persoane (!!), deci numărul va fi extrem de restrâns.

Masca de protecție va fi obligatorie, purtată de toată lumea, la fel ca și prezența certificatului verde. De asemenea, se va păstra o distanță de cel puțin un metru între persoane.

Ceremonii cu ocazia Zilei Naționale a României vor avea loc și în alte orașe din țară. De exemplu, la Alba Iulia ceremonia va începe la ora 08:00 și se va încheia la ora 20:00, cei prezenți urmând să asiste la un spectaculos   program susținut de… de drone, în Piața Unirii.

De precizat că drapelul naţional va fi arborat de 1 decembrie,  în toate instituţiile militare din ţară, în vreme ce la bordul navelor maritime şi fluviale va fi ridicat Marele Pavoaz.

La Giurgiu  pe lângă depunerile de coronae de flori  la Mausoleul Eroilor din curtea Bisericii ” Înălțarea Domnului”, din municipiu,  va mai avea loc o scurtă defilare a cadrelor militare și a gărzii de onoare.

Seara, de la ora 17:00, giurgiuvenii sunt așteptați în Parcul Alei, unde vor fi aprinse luminițele de sărbători, urmând ca, de a doua zi, cel mai probabil, Târgul de Crăciun și patinoarul să își deschidă porțile pentru toți cetățenii.

„Dacă lucrurile merg bine, îmi doresc ca, de anul viitor, să realizăm poate, un patinoar permanent, în zona Steaua Dunării, unde a avut loc târgul de Sfânta Maria”, a precizat primarul municipiului, Adrian Anghelescu.

(Ana Lincă)