Într-un recent dialog avut de jurnaliştii cotidianului nostru cu cu primarul Municipiului Giurgiu , acesta ne-a relatat un lucru care ar trebui să ne dea, nouă giurgiuvenilor,  tuturor de gândit. Nicolae Barbu  spunea că numărul autoturismelor înmatriculate doatr în judeţul Giurgiu este unul uriaş,  vorbind despre  circa 12.000 de autoturisme ce sunt înmatriculate annual în Municipiu. El susţine că în acest ritm în câţiva ani Giurgiu va fi paralizat  de numărul uriaş de autoturisme. Deja edilul se gândeşte serios să  ia exemplul  marilor centre europene, cât şi a  oraşelor dezvoltate  din România , unde se încearcă scoaterea autoturismelor din zonele  centrale, ultra-aglomerate, dând prioritate astfel doar bicicletelor şi mijloacelor de transport în comun.

Totodată Nicolae Barbu ne spunea că probabil se va ajunge încet, încet şi la măsura ca la înmatricularea autoturismului să faci mai întâi dovada că deţi un loc de parcare,  aşa cum se întâmplă în cazul autovehiculelor de mare tonaj. Ca un fapt inedit primarul Nicolae Barbu ne releva faptul că  în  cea mai modestă zonă din Muncipiu , cartierul Tineretului , la o locuinţă de 40 de mp, sunt alocate câte 3 autoturisme, ceea ce poate crea o imagine reală a exploziei de achiziţii de autoturisme din ultimii ani , făcute în Municipiul Giurgiu.

Asta şi datorită faptului că astăzi un autoturism a ajuns să fie cumpărat din ţara vecină, Bulgaria, cu preţuri între 500 şi 1500 de euro.

 

(Jurnal)