În ședința ordinară a Consiliului local de joi, 26 august, aleșii locali au aprobat cedarea, cu titlu oneros, a unui pachet de acțiuni deținut de Municipiul Giurgiu la societatea amintită. Prețul unei acțiuni, conform evaluării, este de 21 de lei.

Într-o perioadă în care scumpirea metrului cub de apă furnizată de operatorul unic APA SERVICE SA, este o sabie a lui Damocles  ce atârnă deasupra capului majorității giurgiuvenilor, noi date vin să îngreuneze și mai mult cadrul situației create. Este vorba despre cedarea unui pachet de aproximativ 50% dintre acțiunile deținute de municipalitate în cadrul CA al operatorului amintit.

Istoricul vânzării unei părți a acțiunilor deținute de municipalitate la Apa Service a debutat în mandatul trecut, când Consiliul Județean – condus, la acea vreme, de social-democratul Marian Mina – dorea accesarea unui proiect european,  pentru care avea nevoie de această majoritate a acțiunilor.

Numai că, așa cum susține  evenimentgr.ro, fostul primar Nicolae Barbu spunea că este imposibilă transmiterea „așa, fără nicio hotărâre sau evaluare”, o operațiune împiedicată   și de Legea 31 ce nu permite transmiterea acțiunilor orașului. În anul 2019 s-a făcut o evaluare a acțiunilor, iar  președintele CJ, Marian Mina, a renunțat la idee, motivând lipsa fondurilor.

Acum, această evaluare s-a refăcut, în vederea vânzării către Consiliul Județean, procentul rămas permițând continuarea, fără probleme, a derulării proiectului european în baza căruia s-a înființat ADI- „Sănătate asigurată prin apă curată”, ce a dus la înființarea operatorului unic de apă și canalizare din județ.

Proiectul a fost aprobat în ședința Consiliului Local, joi, 26 august, în unanimitate, de către aleșii locali, neexistând niciun fel de comentarii referitoare la această propunere a primarului Adrian Anghelescu.

(Jurnal giurgiuvean)