Jurnal giurgiuvean
Acasă Actualitate Crește numărul giurgiuvenilor certați cu legea! 4.926 de giurgiuveni sancționați contravențional doar în acest an!

Crește numărul giurgiuvenilor certați cu legea! 4.926 de giurgiuveni sancționați contravențional doar în acest an!

0
Crește numărul giurgiuvenilor certați cu legea! 4.926 de giurgiuveni sancționați contravențional doar în acest an!

În ciuda încasării substanțiale a sumelor din amenzi, în ultima perioadă angajații DITL Giurgiu se confruntă cu un nou val de procese-verbale de contravenție luate de giurgiuveni.

Dacă în primele 8 luni ale anului trecut, circa 3.400 de giurgiuveni erau sancționați contravențional cu sume în valoare totală de 1.360.900 lei, în cursul acestui an, valoarea proceselor verbale a crescut cu circa 45%, atingând un total de 1.970.596 lei.

De asemenea, numărul celor certați cu legea a crescut substanțial, ajungând la finele lunii august la 4.926 de giurgiuveni sancționați contravențional.

În 2020, în primele 8 luni, am avut cea mai mică valoare de amenzi primite spre a fi încasate de la giurgiuveni, dar și cea mai mare sumă încasată din amenzi în ultimii 3 ani, mai exact 2.330.017 lei.

A fost primul an în care am reușit să încasăm mai mult decât valoarea proceselor verbale primite de la organele de ordine publică (Poliție, Jandarmerie, etc.).

Și anul acesta suntem pe plus, să zicem așa, numai că în ultima vreme primim din ce în ce mai multe procese verbale pentru a fi luate în debit, pentru a fi încasate de la cetățeni!” a menționat directorul DITL, Laurențiu Țintea.

La sfârșitul lunii august 2021, DITL Giurgiu are de încasat de la locuitorii din Giurgiu, doar din amenzi, nu mai puțin de 13.466.700 lei, sume pentru care – în ceea mai mare parte – sunt declanșate proceduri de executare silită sau de transformare a acestor debite în muncă în folosul comunității, dacă cei amendați nu au venituri sau bunuri în proprietate.

Cea mai mare parte a sumelor ce vor trebui încasate provin din contravenții la regimul rutier, circa 70%, restul provenind din încălcări ale legislației de ordine publică sau de altă natură” a mai precizat Laurențiu Țintea.

(Ana Magheru)

VREMEA

Giurgiu
cer acoperit de nori
12.5 ° C
12.5 °
12.5 °
69 %
4.3kmh
100 %
vin
17 °
sâm
13 °
Dum
15 °
lun
19 °
mar
10 °