Convocare târzie, lipsa discuțiilor în comisii sau chiar imposibilitatea citirii materialelor din cauză că ar fi fost trimise într-un format ce necesita o serie de update-uri, acestea au fost motivele înșiruite, în debutul ședinței de îndată de joi, 18 ianuarie, a aleșilor județeni.

Motivele amintite au fost invocate de grupul consilierilor liberali, nemulțumiți de urgența cu care au fost convocați la ședința amintită.

Proiectul de hotărâre la care s-au purtat discuțiile ce, în final, s-au dovedit a fi unele sterile, era legat de predarea, pe perioada executării lucrărilor de reparații și modernizare, a două corpuri din cadrul Spitalului Județean de Urgență Giurgiu.

Prin vocea liderului de grup, Nicușor Iacob, liberalii au precizat:

„Ne-ați convocat așa, urgent. Dar noi nu avem materialele necesare, nu știm pe ce discutăm, am încercat să deschidem proiectele pe care ni le-ați trimis, dar nu am reușit. Nu am avut nici ședințe de comisii, unde să ne lămurim asupra acestor aspecte, astfel că nu vrem să votăm în necunoștință de cauză. De aceea, ne vom abține de la vot!”, au declart consilierii liberali.

La rândul lor, social-democrații giurgiuveni i-au acuzat pe colegii din consiliu de faptul că, prin atitudinea lor, votează împotriva giurgiuvenilor, împotriva sănătății acestora și împotriva binelui locuitorilor județului nostru.