Cu aproximativ nouă luni în urmă, la nivel central a fost lansat un proiect on-line al social-democraților, proiect care a vizat în principal promovarea activității Partidului Social Democrat, a activităților Guvernului și a miniștrilor, toate acestea în mediul on-line.

La proiectul care, inițial, a fost administrat de membrii organizațiilor de tineret, au contribuit, în cele din urmă, seniorii din PSD.

„Acest proiect a fost urmărit îndeaproape și coordonat, totodată, de secretarul general al partidului, Codrin Ștefănescu. Acum câteva săptămâni, s-a făcut o analiză care a vizat oamenii implicați, rata de difuzare a mesajelor, a promovării activității Guvernului și a partidului. În urma acesteia, se poate spune că organizația PSD Giurgiu este pe locul I, grație implicării președintelui OPSD Giurgiu, Dan Cristescu, și a echipei sale de „tineri” membri”, spunea, în conferința de presă de vineri a social-democraților giurgiuveni, deputatul Elena Dinu.

Prezent la Giurgiu, special pentru a-i felicita pe membrii organizației care s-au implicat în proiect, Codrin Ștefănescu declara, în cadrul aceleiași conferințe de presă:

„Da, este adevărat, am vrut să îl felicit personal pe domnul Cristescu. Județul Giurgiu este pe primul loc, urmat de Olt și Maramureș, sau alte județe cu mult mai mulți membri, dar care nu au făcut nici măcar jumătate din ce ați făcut aici. De aceea, fac lobby să îl „împrumut” pe domnul Cristescu la centru, pentru că avem nevoie de asemenea oameni, pentru pagina oficială a partidului. Ne bazăm pe doamnele și pe seniorii partidului, care au reușit lucruri importante. În luna martie sperăm să anunțăm 75.000 de membri de la OPSD, activi în spațiul on-line, în timp ce targetul acestui an este de 550.000 de membri logați pe toate rețelele de socializare”, declara și Codrin Ștefănescu.

Nevoia apariției unui asemenea portal on-line a venit, după cum preciza secretarul general al PSD, ca urmare a apariției, pe eșicherul politic de dreapta, a unei platforme similare, pe care au reușit să se „infiltreze” cei de la PSD, și care, conform celor spuse de Codrin Ștefănescu, au rămas șocați de ceea ce au putut afla acolo: lucruri „absolut odioase, puse la cale în mod securistoi, cine și ce atribuții are, unde și cum se va acționa”.

Motivul pentru care s-a apelat la seniorii din partid pentru punerea pe picioare a platformei on-line a fost legat de faptul că, la primele apariții – cu aproape un an în urmă – a platformei, la care lucrau inițial tinerii din PSD, la opt ore de la lansare au și apărut în media informații din  interior.