Motiv de mândrie pentru iubitorii de cultură giurgiuveni: ce dramaturg a fost distins cu un înalt premiu

0
211

Joi, 12 decembrie, în Aula Academiei Române a avut loc ceremonia de decernare a premiilor acestui important for, pentru cele mai reprezentative creaţii ştiinţifice şi culturale realizate în anul 2017, în cadrul cărora au fost înmânate 70 de distincţii, avându-i ca laureaţi, printre alţii, pe sociologul Alfred Bulai, istoricul Adrian Majuru şi regizorii Nicolae Mărgineanu şi Radu Afrim.

Motivul de mândrie pentru giurgiuveni l-a constituit recompensarea, cu premiul „Ion Luca Caragiale”, pentru volumul „Bărbatul cu trei picioare”, a dramaturgului Mircea M. Ionescu, cel care, o perioadă, a ocupat funcția de director al Teatrului „Tudor Vianu” din municipiul nostru.

La ceremonia decernării premiilor, Mircea M. Ionescu a spus că distincţia primită demonstrează că Academia Română nu lasă să moară dramaturgia autohtonă, ignorată de mulţi directori de teatre.

Este premiul vieţii mele. Mă bucur. Mulţumesc pentru el. Este un premiu prin care Academia Română demonstrează că nu lasă să moară dramaturgia autohtonă, ignorată de mulţi directori de teatre şi directori români. El sintetizează o viaţă, iar eu m-am întors după 15 ani de America acasă. Nu puteam trăi decât în limba mea ca scriitor. În patria mea, limba română, cum spune Nichita Stănescu”, a declarat pentru AGERPRES Mircea M. Ionescu.

Premiile Academiei au fost înmânate de preşedinţii secţiilor Academiei Române, în prezenţa preşedintelui acestui for, acad. Ioan-Aurel Pop, a membrilor Biroului Prezidiului şi ai Adunării Generale.

(Jurnal)