Perioada sărbătorilor și a vacanței de iarnă este una foarte propice hoților din locuințe, și a hoților de buzunare, după cum atrag atenția oamenii legii.

Tocmai de aceea, Poliția Română a demarat în această lună, o campanie prin care vrea să îi facă pe oameni conștienți de riscurile la care se supun atunci când nu își iau toate măsurile de siguranță.

Pe de altă parte, spun specialiștii, nu doar furtul în sine ne afectează, ci și faptul că ne-a fost violată intimitatea.

În Capitală , 11 oameni pe zi sunt prădaţi de hoţii

Fenomenul – în creştere faţă de anul trecut cu aproximativ 10 procente, atrage atenţia poliţiştilor, care le cer cetățenilor să fie extrem de atenţi în zone aglomerate şi să nu mai ţină banii, telefoanele mobile şi portofelele în buzunare exterioare sau la vedere.

Vorbim într-adevăr de un fenomen extins la nivelul Europei, iar modul în care hoţii de buzunare acţionează este identic peste tot. Sunt vizate capitalele mari – Roma, Barcelona şi, de ce nu, iată şi Bucureştiul. Asta nu înseamnă că la noi în Giurgiu, spărgătorii de case nu încearcă ușile apartamentelor, iar hoții de buzunare s-ar feri să acționeze, mai ales în această perioadă aglomerată a sărbătorilor de iarnă.

Ce trebuie reținut, după cum ne avertizează organele abilitate, este faptul că niciodată un hoţ nu acţionează singur, ci alături de el mai sunt întotdeauna cel puţin 3 persoane. Și nu uitați ca în fiecare seară să încercați ușa de la intrare…!

(Jurnal)