Motiv de dublă sărbătoare la Biserica de lemn din incinta Spitalului Județean Giurgiu: Parascheva, fetița creștinată chiar de preotul Liviu Neacșu, a sărbătorit trei ani de la eveniment

0
412

Ziua de Sf. Parascheva este un motiv dublu de sărbătoare la Biserica de lemn din incinta Spitalului Județean de Urgență Giurgiu. Pe lângă ziua de sărbătoare propriu-zisă, pe 14 octombrie se aniversează trei ani de când Erin Antonia Parascheva Luca (ultimul nume pus chiar de preotul paroh al bisericii amintite, Liviu Mihail Neacșu) a fost creștinată la biserica din incinta spitalului.

Era firesc să punem numele Sfintei Parascheva, fiind botezată într-o zi atât de mare. Născută pe 5 iulie, la Londra, părinții fiind români, dar stabiliți de multă vreme în Marea Britanie. Mama micuței lucrează la o companie în Londra, a fost crescută aici, pe lângă biserica noastră, participând, încă din anii de școală generală, la slujbele derulate la biserica din curtea spitalului. Chiar dacă este plecată din țară, Alexandra, mama micuței, ne este în continuare aproape, ținem legătura…și, iată, micuța Erin Parascheva este astăzi alături de mamă, de bunica sa, Anicuța, serbată, la rândul ei, de biserică, și Teodor, bunicul”, a spus, la finalul slujbei de duminică, preotul Liviu Neacșu.

De altfel, micuța a fost sărbătorită în avans de comunitatea Bisericii „Sf. Pantelimon” din curtea SJU, duminică, 11 octombrie.

(Jurnal)