Montarea obligatorie a repartitoarelor de căldură, pentru cei racordați la sistemul centralizat, a fost prelungită cu un an!

0
110

Obligativitatea montării repartitoarelor de căldură a fost prelungită cu un an, până la data de 31 decembrie 2022. Decizia a fost votată în Parlament, în cursul zilei de marți, 7 decembrie.

Astfel, proprietarii locuințelor racordate la sistemul de încălzire centralizat au ca termen data de 31 decembrie 2022 pentru montarea repartitoarelor de căldură. Data limită a fost prelungită cu un an.

Până când trebuie să fie montate repartitoarele de căldură

Legea a fost adoptată marți, în plenul Camerei Deputaților și prevede montarea obligatorie a repartitoarelor de căldură până la data de 31 decembrie 2022, și nu până la 31 decembrie 2021 așa cum a fost stabilit inițial.

„În imobilele de tip condominiu racordate la sistemul de alimentare centralizată cu energie termică este obligatorie montarea sistemelor de măsurare până la 31 decembrie 2022 pentru individualizarea consumurilor de energie pentru încălzire/răcire şi apă caldă la nivelul fiecărui apartament sau spaţiu cu altă destinaţie decât cea de locuit.

În cazul în care utilizarea de contoare individuale nu este fezabilă din punct de vedere tehnic sau nu este eficientă din punctul de vedere al costurilor este obligatorie montarea sistemelor tehnice de stabilire a consumurilor individuale de energie termică, repartitoarelor de costuri, pe toate corpurile de încălzire din fiecare apartament sau spaţiu cu altă destinaţie decât cea de locuit”, prevede legea adoptată în Parlament.

(Jurnal)