AcasăActualitateBugetul alocat DGASPC este insuficient, în comparaţie cu nivelul cheltuielilor cu personalul....

Bugetul alocat DGASPC este insuficient, în comparaţie cu nivelul cheltuielilor cu personalul. Se impune o reducere cu 90 de posturi!

Consiliul Judeţean Giurgiu a primit, potrivit deciziei Guvernului României de alocare, prin ordonanţă de urgenţă, a unor sume de bani din Fondul de rezervă aflat la dispoziţia Executivului, suma de 6,5 milioane lei.

Suma de bani solicitată însă de Consiliul Judeţean Giurgiu a fost de 12 milioane lei, prin urmare, cei 6,5 milioane de lei acoperă doar o parte dintre cheltuieli.

Se va proceda la întocmirea documentelor necesare pentru plata drepturilor salariale aferente lunii noiembrie, nu şi a celorlalte datorii înregistrate la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Giurgiu.

Rămân însă pentru anul viitor datorii care vor greva asupra modului de repartizare a sumelor din bugetul instituţiei pentru 2022.

Consiliul Judeţean Giurgiu mulţumeşte, pe această cale, Guvernului României pentru efortul financiar.

Totodată, precizăm că plata drepturilor salariale ale angajaţilor Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Giurgiu vor suferi o întârziere faţă de data de 12 decembrie, fapt pentru care cerem îngăduinţă celor afectaţi de această situaţie.

Aşa cum am informat în mai multe rânduri, bugetul alocat DGASPC este insuficient, în comparaţie cu nivelul cheltuielilor cu personalul, fapt care impune, în următoarele luni, o restructurare la nivelul instituţiei, care prevede o reducere cu 90 de posturi.

Situaţia a fost agravată de faptul că în anii anteriori au fost angajate nejustificat peste 200 de persoane, în timp ce nici un centru ocupat de beneficiari nu a suportat reabilitare sau reparaţii capitale, parcul auto are peste 15 ani vechime etc.

În plus, urmare a unei hotărâri din 2018 a Consiliului Judeţean, un număr de aproximativ 40 de angajaţi ai DGASPC Giurgiu au câştigat în instanţă drepturi salariale restante de aproximativ 80 miliarde de lei vechi.

Compartimentul Relaţii Publice şi Mass-media

VREMEA

Giurgiu
cer senin
21.5 ° C
21.5 °
21.5 °
55 %
1.7kmh
0 %
Dum
21 °
lun
33 °
mar
34 °
mie
35 °
joi
35 °

NOTA

Vă rugăm să folosiți un limbaj decent în comentariile pe care le lasati. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii se vor sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul jurnalgiurgiuvean.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii. Responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului!