Situație CORONAVIRUS. Doar opt cazuri confirmate ”pozitiv” în ultimele 24 de ore , în județul Giurgiu!

0
132
Medic using thermometer gun on senior patient during check up for infection with coronavirus. Doctor wearing white coat and stethoscope in hospital office.

Instituția Prefectului Județul Giurgiu vă informează asupra situației epidemiologice actualizate la nivelul județului Giurgiu, la data de 08.12.2021:

  • cazuri confirmate pozitiv – 19.839 (dintre care 8 în ultimele 24 de ore);
  • cazuri vindecate și externate – 692;
  • în carantină la domiciliu – 431 de persoane;
  • în carantină instituționalizată – 0 persoane;
  • în izolare instituționalizată (spitalizate) – 41 de persoane;
  • în izolare la domiciliu – 93 de persoane.

Până în prezent, au fost testate 45.523 de persoane, dintre care 56 în ultimele 24 de ore. Dintre testele efectuate în ultimele 24 de ore, 44 au fost teste RT-PCR, iar 12 teste antigen/rapide.

Numărul menţionat al testelor reprezintă recoltările efectuate exclusiv în centrele de pe raza judeţului Giurgiu. Direcția de Sănătate Publică Giurgiu nu are în evidență recoltările efectuate pe raza altor județe. Totodată, numărul precizat al persoanelor confirmate pozitiv, în ultimele 24 de ore, poate include și rezultatele pozitive ale testelor efectuate în zilele anterioare.

Menționăm că la data de 06.12.2021, a fost înregistrat decesul unei persoane infectate cu noul coronavirus, din județul Giurgiu, în vârstă de 64 de ani, care prezenta comorbidităţi şi nu era vaccinată împotriva virusului SARS-CoV-2. Decesul s-a produs la o unitate spitalicească din municipiul Bucureşti.

În prezent, numărul total al persoanelor decedate de COVID-19 din județul Giurgiu este 403.

În cursul zilei de ieri, 07 decembrie a.c., 122 de polițiști din cadrul I.P.J. Giurgiu au desfășurat 74 de misiuni specifice. În contextul trecerii la starea de alertă, polițiștii acționează, în principal, pentru informarea cetățenilor cu privire la noile reguli.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 9 apeluri “112” în domeniul gestionării COVID-19.

Autoritățile din Giurgiu mulțumesc tuturor celor care au înțeles că numai împreună putem reuși să depășim această perioadă critică din punct de vedere sanitar.

Vă mai aducem la cunoștință că Platforma Națională de Pregătire în Situații de Urgență “Fii pregătit” (https://fiipregatit.ro/), principala sursă de informații despre măsurile de siguranță și reacție în caz de dezastru, a fost updatată pentru a veni în sprijinul cetățenilor români inclusiv, în contextul existenței confirmării noului Coronavirus, pe teritoriul țării. Astfel, accesând https://fiipregatit.ro/, puteți găsi 12 ghiduri, pentru diferite situații (Cumpărături, Transport în comun, Recomandări generale, Interacțiune cu Poliția etc.)  în contextul situației create de pandemia cu noul Coronavirus.

Instituția Prefectului Județul Giurgiu face un apel către locuitorii județului să respecte recomandările specialiștilor privind normele de igienă și distanțare socială, precum și măsurile stabilite pe timpul stării de alertă.

Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor.

Totodată, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.

                  Apelați 112 doar în caz de urgență!

* Datele înscrise în prezentul buletin sunt din situațiile oficiale întocmite și transmise de instituțiile competente.

(Centrul Judeţean de Conducere și Coordonare a Intervenției Giurgiu)