După ce am avut amânări și întârzieri fără număr din cauza traseului urșilor prin anumite zone în care urma să se construiască autostrăzi, ulterior, din cauza unor peșteri cu lilieci, iată că acum Comunitatea Europeană vine cu altă băznaie. Fostul ministru al Transporturilor, Răzvan Cuc (PSD), a publicat duminică scrisoarea Comisiei Europene în care României i se cer informații suplimentare despre autostrada Sibiu-Pitești, cel mai important proiect de infrastructură al României la această oră și pentru care autoritățile române cer fonduri UE.

În scrisoarea respectivă se face referire la o specie de gândac (gândacul croitor al stejarului- n.red.) care va fi serios afectată de construcția autostrăzii și pentru care România nu a venit cu soluții care să mulțumească CE, care îl consieră o specie vulnerabilă. ( E o glumă proastă sau trebuie să luăm totul în serios – n.red?

În absența unui răspuns, Comisia ar putea adopta o decizie privind respingerea finanțării”, scrie în finalul scrisorii primite de România de la Comisia Europeană.

Observ că Guvernul incompetent mimează transparența și profesionalismul! Dacă erau sinceri și transparenți, întreb și eu pentru românii care își doresc această autostradă, de ce nu fac publică această notificare transmisă de Comisia Europenă? Să vedem și noi ce conține scrisoarea! Nu este nicio problemă. O VOI ARĂTA EU, ROMÂNILOR!!! Acolo se precizează clar că nu vom primi niciun ban, până când nu se răspunde la clarificările cerute de CE. Până la primirea răspunsurilor, finanțarea este suspendată! În această notificare se face vorbire de lucruri halucinante!!! Este vorba de o specie de gândac și unele chestiuni birocratice lipsite de consistentă. Repet SIBIU-PITEȘTI are Acord de Mediu care tratează inclusiv problema acestui gândac!!

(Jurnal)