Presa catalană anunță demiterea lui Ernesto Valverde. Potrivit Catalunya Radio, antrenorul de 55 de ani a condus astăzi ultimul antrenament al campioanei Spaniei, în timp ce ESPN anunță că tehnicianul și-a strâns bagajele. Deocamdată, oficialii catalanilor nu au anunțat oficial despărțirea de Valverde.

Presa spaniolă susţine că principalul favorit pentru postul de antrenor este Quique Setien, ultima oară la Betis Sevilla.   

Șefii campioanei Spaniei au rămas să decidă numele succesorului acestuia de pe o listă pe care figureză Mauricio Pochettino, Quique Setien, dar şi antrenorul Barcelonei B, García-Pimienta.

Cum Xavi a declinat oferta pentru a continua la Al Sadd, pe listă ar fi rămas trei nume, unul dintre ele de-a dreptul surprinzător: Gabi Milito, fostul fundaş al Barcelonei între 2007 şi 2011!

Situaţia de la Barcelona pare critică, iar una dintre dovezi este dată de insistenţele legate de Mauricio Pochettino, 47 de ani, care a spus în mai multe rânduri că nu va antrena niciodată Barcelona.

Al doilea nume şi cel mai la îndemână, dacă se va decide debarcarea lui Valverde încă de acum, este Quique Setien. În vârstă de 61 de ani, antrenorul spaniol este liber de contract după ce în vară a încheiat conturile cu Betis Sevilla.

Cea mai mare surpriză este însă nominalizarea lui Gabi Milito, antrenorul celor de la Estudiandes La Plata. În vârstă de 39 de ani, Milito a fost cumpărat de Barcelona cu 20 de milioane de euro în 2007. Este însă lipsit de experienţă chiar dacă are în plamres alte două echipe pe care le-a mai pregătit pentru perioade scurte.

Meciuri la TV la sfârșit de săptămână

  • Real Madrid – Sevilla (sâmbătă, 17:00, Digi Sport 1) și Barcelona – Granada (duminică, 22:00, Digi Sport 1)
  • Lecce – Inter (duminică, 16:00, Digi Sport 1)