În cadrul unei recente discuţii cu directorul SC Giurgiu Servicii Locale SA, Silvian Dumitrache, acesta ne preciza faptul că, pe lângă acţiunile de schimbare a feţei cartierelor, prin amplasarea de jardiniere din beton (11 au fost deja puse pe strada Gării), de curând, angajaţii societăţii au demarat, din nou, acţiunile de toaletare a spaţiilor verzi din municipiu.

„Se acţionează, în această perioadă, în zona Tineretului, pe Şoseaua Bucureşti, la tuns gard viu şi la cosit de iarbă, în special. De asemenea, udăm zilnic spaţiile verzi acolo unde este nevoie, iar pentru gazonul de pe şoseaua Bucureşti avem instaurat un program săptămânal de udare. De altfel, de aproape trei săptămâni, împreună cu angajaţi ai Serviciului Monitorizare din cadrul Primăriei, suntem zilnic în teren pentru a identifica mobilierul stradal deteriorat, şi locurile unde este nevoie să schimbăm sau să montăm gard metalic. Pe această cale, fac un apel către cetăţenii municipiului să ne aducă la cunoştinţă, prin intermediul platformei SMART CITY, dar şi pe pagina de facebook a societăţii, problemele cu care se confruntă şi pe care le putem rezolva noi”, ne spunea Silvian Dumitrache.

Tot de trei săptămâni, în cimitirele din municipiu, dar în special în Cimitirul Smârda, o echipă de la spaţii verzi a intervenit pentru toaletări, în special la cosit iarba.

„Fac un apel, totodată,  către cetăţenii municipiului să îşi definitiveze documentele pentru locurile pe care le deţin în cimitire, în sensul că îi aşteptăm pentru încheierea contractelor pentru concesiune pe şapte sau 49 de ani, dar şi pentru contractele de curăţenie”, a mai precizat directorul GSL.                             (Jurnal)

1 COMENTARIU