Anunţat pentru joi, 17 august, mitingul la care ar fi trebuit să participe peste două mii de sindicalişti din penitenciarele din România a fost amânat, până la apariţia ordonanţei de guvern prin care le sunt rezolvate o parte dintre doleanţe.

Referindu-se la acest aspect, liderul Sindicatului Naţional al Lucrătorilor din Penitenciare (SNLP) Giurgiu, Şerban Oprică declara, pentru „Jurnal Giurgiuvean”:

„Am avut o întâlnire, recent, cu premierul, în cadrul căreia am căzut de acord ca trei dintre cele 17 revendicări ale noastre să devină priorităţi pentru emiterea unei ordonanţe de urgenţă”, ne declara Şerban Oprică.

Cele trei doleanţe se referă la majorarea, cu 10%, a salariilor din sistemul penitenciar, începând cu data de 1 octombrie, rezolvarea deficienţei de personal şi statutul angajatului din Penitenciar.

În continuare, ne preciza liderul sindical din Giurgiu, se refuză, de către angajaţii Penitenciarului, munca suplimentară, o formă de protest pentru a se înţelege deficitul de personal.

„Pentru luna septembrie avem promisiunea emiterii unui memorandum al Ministerului Justiţiei cu privire la suplimentarea, în sistemul penitenciar, cu o mie de posturi care sunt, deja, prevăzute. Din păcate, avem şi la Penitenciarul Giurgiu posturi care sunt blocate, pentru simplul motiv că nu am apucat să le publicăm până la apariţia ordonanţei care bloca tot ce înseamnă post vacant. Mai mult, ne vom confrunta cu o situaţie grea în perioada următoare, pentru că, celor şase posturi deja blocate, li se vor adăuga şi alte posturi care urmează să apară ca vacante, urmare a pensionărilor din sistem, astfel că şi acestea vor fi blocate automat!”, ne mai declara liderul sindical din Penitenciarul Giurgiu.

Jurnal