Misiunile pompierilor giurgiuveni în ultimele 24 de ore

0
304

Pompierii giurgiuveni au fost la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local. În ultimele ore, misiunile acestora au vizat, în principal:

  • acordarea asistenței medicale de către echipajele SMURD în 16 situații

  • evacuarea apei dintr-o curte, în orașul Bolintin Vale

Intervenția a avut loc, în această dimineață, pe strada Palanca. În urma ploii abundente, o curte a fost inundată, iar apa a ajuns până la pragul casei. La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Bolintin Deal, cu o autospecială și o motopompă transportabilă. Aceștia au acționat pentru evacuarea apei.

  • stingerea a două incendii, în următoarele localități:

  • Giurgiu: incendiul s-a produs, ieri după-amiază, pe șos. Sloboziei. Au intervenit pompierii din cadrul Detașamentului Giurgiu, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă. A ars vegetație uscată pe o suprafață de aproximativ 20 mp.

  • Domnești: incendiul s-a produs, azi-noapte, pe strada Cartierul Nou. La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Bolintin Deal, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă. Aceștia au constatat faptul că ardea vegetație uscată, pe o suprafață de aproximativ 5 mp.

Cauza probabilă de producere a incendiilor a fost focul deschis în spații deschise”, informează ISU Giurgiu într-un comunicat de presă.

Pe lângă acestea, datorită vremii au mai avut loc doar în ultimele ore următoarele intervenții:

– evacuarea apei din curtea școlii din localitatea Ciorogârla (Ilfov). S-a intervenit cu o autospecială și o motopompă transportabilă din cadrul Detașamentului Bolintin Deal. Pompierii au evacuat apa din căminul de colectare a apei pluviale, aflat lângă școală, astfel încât aceasta să nu mai inunde curtea unității de învățământ.
– degajarea unui copac, pe strada Zăvoiului din localitatea Cornetu (Ilfov). Cel mai probabil, acesta a fost doborât de vânt, blocând drumul comunal. Pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Mihăilești au tăiat crengile copacului și au eliberat partea carosabilă.

(Jurnal)