Ministrul Transporturilor, Răzvan CUC, declară tranşant: ”Societăţile de construcţii neserioase nu vor mai putea obţine contracte publice, timp de doi ani…!”

0
138

razvan-cuc-001-1-800x445Firmele din construcţii care nu au reuşit să ducă la bun sfârşit proiectele obţinute de la Mi-nisterele Transporturilor, Dezvoltării Regionale sau de la primării nu vor mai putea obţine contracte publice timp de doi ani. Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a prezentat deja premierului o listă a constructorilor neserioşi. „Lista cu antreprenorii care nu şi-au făcut treaba şi au avut penalităţi sau contractele anulate cuprinde 14 antreprenori. Lista va fi transmisă şi la ANAP, pentru a fi publicată pe acea listă neagră, astfel încât timp de doi ani să nu mai poată participa la niciun fel de achiziţie în România”, a afirmat ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc.

„Va fi un cazier complet – nu numai cu cei care lucrează la Ministerul transporturilor. Sunt o mulţime care au nenorocit proiecte şi la Ministerul Dezvoltării şi în contracte direct cu autorităţile locale”, a declarat , la rândul său, premierul Mihai Tudose.

Se lucrează în acelaşi timp şi la o listă a companiilor care contestă licitaţiile, în mod frecvent, şi blochează astfel începerea proiectelor.

Sperăm ca această listă să cuprindă firmele neserioase şi nicidecum ”incomode”, care nu aparţin  grupurilor de interese abonate la  contractele de miliarde de lei, încheiate cu statul român.

(Jurnal)