Şoseaua de centură a municipiului va fi realizată de către Consiliul Judeţean Giurgiu

0
237

primaria-constanta-demareaza-un-amplu-program-de-asfaltare-si-reabilitare-a-strazilor-si-trotuarelor-din-municipiu-114302Prezent în conferinţa de presă prilejuită de lansarea celei de-a doua etape a Portului Verde şi de Înaltă Performanţă Giurgiu (Zona Liberă Giurgiu), primarul municipiului, Nicolae Barbu, a abordat un subiect care este de interes atât pentru locuitorii municipiului, cât, mai ales, pentru Zona Liberă, pentru dezvoltarea acesteia: şoseaua de centură.

Referindu-se la acest subiect, edilul municipiului a declarat:  „Din păcate, nu putem realiza noi, municipalitatea, această şosea de centură, pentru că ne-am dori să o realizăm cu fonduri europene, iar noi, ca municipalitate, nu suntem eligibili. În aceste condiţii, vom transfera terenul pe care se va construi şoseaua către Consiliul Judeţean, iar dumnealor vor transforma această şosea în Drum Judeţean, proiect pentru care vor fi eligibili pe coridorul transeuropean, pe fonduri europene”, a  precizat primarul Barbu.

De asemenea, el a ţinut să precizeze faptul că nu îl deranjează deloc să „înstrăineze” cele câteva hectare de teren, pentru simplul motiv că, în acest fel, municipiul va avea o şosea de centură funcţională.

(Jurnal)